Pogledajte zbog čega je WhatsApp izgubio milione korisnika

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Zbog vrlo loše objašnjenog ažuriranja uslova korišćenja, milioni korisnika aplikacije Vocap (Whatsapp) napustili su tu platformu i prešli na alternative poput Signala i Telegrama.

Napuštanje platforme bilo je toliko veliko da je Vocap morao da odloži implementaciju novih uslova, koji su bili zakazani za 8. februar, za 15. maj, a kako bi se korisnicima objasnile promene koje se unose.

Tokom prve tri nedelje januara, platforma za razmenu poruka Signal dobila je 7,5 miliona novih korisnika sirom sveta, a Telegram 25, dok je Vocap 12. januara pao sa osmog na 23. mesto najviše preuzetih aplikacija u Velikoj Britaniji.

Sa druge strane, Signal 6. januara nije bio ni među prvih 1.000 najpreuzimanijih aplikacija, da bi 9. januara dospeo na 1. mesto.

Direktorka javnih politika Vocapa za Evropu, Bliski istok i Afriku Niam Svini rekla je odboru za unutrašnje poslove da veruje da je “egzodus” povezan sa ažuriranjem uslova usluge kompanije. Kako je objasnila, ažuriranje je trebalo da omogući novu grupu alatki oko poslovnih poruka i pruži veću transparentnost oko postojećih politika privatnosti.

“Želimo da bude jasno da ažuriranje neće uticati na privatnost poruka sa prijateljima i porodicom ni na koji način”, saopštila je kompanija Vocap.

(Tanjug)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex