Od sada se možete dopisivati na WHATSAPPU I KADA NEMATE INTERNET

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Whatsapp je pokrenuo novu značajku kojom će ljudima omogućiti korištenje ove aplikacije čak i kada nemaju pristup internetu. Novi alat omogućuje korisnicima da ostanu na mreži koristeći proxy poslužitelj. Čak i kada im je ugašen internet ili na neki način blokiran internet.

Značajka stiže kao odgovor na gašenje interneta u nekim zemljama, uključujući Iran. Iz kompanije su poručili kako takvim potezima vlade “uskraćuju ljudska prava. I onemogućuju ljudima hitnu pomoć”. Stoga su u postavke WhatsAppa ugradili alat koji će u slučaju nestanka interneta omogućiti korisnicima da unesu naziv proxy poslužitelja. I koriste ga za povezivanje s internetom.

Proxy poslužitelji služit će kao alternativni pristup internetu kada su tradicionalne metode povezivanja i poslužitelji isključene ili onemogućene. Pružajući potrebnu vezu korisniku za web stranicu ili uslugu kojoj želi pristupiti.

WhatsApp je primijetio da su mnoge od njih postavili volonteri i organizacije širom svijeta kako bi pomogli ljudima da “slobodno komuniciraju”. Kompanija će također ponuditi smjernice o tome kako postaviti proxy. Značajka bi već trebala biti dostupna u izborniku postavki za sve koji koriste najnoviju verziju aplikacije.

“Povezivanje preko proxyja održava istu visoku razinu privatnosti. I sigurnosti koju pruža WhatsApp. Vaše lične poruke i dalje će biti zaštićene end-to-end enkripcijom. Osigurali smo da ostanu između vas i osobe s kojom komunicirate. I da nisu vidljive nikome drugome, čak ni proxy poslužiteljima, WhatsAppu ili Meti”, saopćili su iz kompanije.

Izvor:Hayat

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker