Pogledajte kako je dočekana Nova godina u New Yorku, Londonu, Berlinu, Madridu… (Video)

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

yxdrwerwq

{module Oglas 2019 – U članku 1}

Kao i svakog 1. januara kada se počnu sumirati brojke, veliki evropski centri za vrijeme božićnih i novogodišnjih praznika inkasiraju i na milione dolara upravo zbog naglog priliva turista, a zanimljivo je i to da smještajni kapaciteti u pojedinim gradovima budu rezervisani i nekoliko godina prije dočeka.

Londonu, središtu Velike Britanije, Big Ben zazvonio je 12 puta kako bi označio početak 2020. godine uprkos činjenici što je zvono na ovom tornju utihnulo tokom 2019. godine zbog radova na njegovoj obnovi. Oko 2.000 vatrometa bilo je ispaljeno na dočeku kojem je samo uz rijeku Temzu uživalo oko 100.000 ljudi.

https://www.youtube.com/watch?v=KyKXdGhrAIo

Već tradicionalno, najveličanstveniji doček Nove godine na otvorenom u Njemačkoj bio je na Brandenburškoj kapiji u Berlinu. Proslava uz bendove različitih žanrova, DJ-eve i spektakularni vatromet svake godine privuče stotine hiljada ljudi, a zabava se obično nastavlja i 1. januara do ranih jutarnjih sati.

{module Oglas 2019 – U članku 0}

https://www.youtube.com/watch?v=V_3GB_qit48

Madridu, prijestolnici Španije, u ponoć se jede tačno 12 grozdova za svaki mjesec u narednoj godini. U velikim gradovima kao što su Madrid i Španija, ljudi se okupljaju na trgovima i jedu zajedno grožđe i time proslavljaju početak novog ciklusa, dok su Rusi uz crveni vatroment na moskovskom Crvenom trgu proslavili dolazak novog desetljeća.

Na Times Squareu u New Yorku, koji je tek prije nešto više od sat ušao u 2020. godinu, domaće stanovništvo i turisti čekali su tradicionalno spuštanje svijetleće kugle kojom se obilježava ulazak u novu godinu, a zabavljao ih je svojom muzikom Post Malone.

https://www.youtube.com/watch?v=I3TSEN22ACI

{module Oglas 2019 – U članku 2}

Pojedine države su u 2020. godinu ušle nešto ranije u odnosu na ostale zemlje svijeta zbog razlike u vremenskoj zoni.

Primjerice, AustralijaNovi ZelandSjeverna i Južna Koreja samo su neke države koje su uz zapanjujući vatromet ostavile 2019. godinu iza sebe i okrenule se izazovima koje sa sobom donosi 2020.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker