Od čak 1,3 miliona revakcinisanih u Turskoj samo 825 se ponovo zarazilo koronom

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Profesor i član Naučnog odbora Turske za koronavirus Mustafa Ilhan za turske medije govorio je o procesu vakcinacije u Turskoj kao i broju zaraženih osoba unutar populacije koja je do sada primila obje doze vakcina u ovoj državi.

Pored podataka vezanih za dnevni broj novozaraženih i ukupan broj smrtnih slučajeva u Turskoj zbog koronavirusa, profesor Mustafa Ilhan govorio je i o trenutnoj situaciji sa procesom vakcinacije stanovnika u ovoj zemlji.

“Turska je vakcinaciju započela početkom januara ove godine. Dva mjeseca poslije, vakcinisali smo više od 10 miliona i 400 hiljada stanovnika, a do sada je ukupno 2 miliona i 600 hiljada građana primilo i drugu dozu vakcina. To znači da smo do sada vakcinisali stariju populaciju te ćemo vrlo brzo krenuti sa vakcinacijom ostalih kategorija utvrđenih planom države o vakcinaciji stanovništva”, rekao je Ilhan.

Nakon toga, Ilhan je govorio o populaciji koja je izvršila i revakcinaciju ali koja se u međuvremenu zarazila koronavirusom.

“Do sada, ukupno 852 osobe od 1.300.000 revakcinisanih zarazile su se koronavirusom. Od tog broja, 53 osobe su hospitalizirane, a samo pet osoba je završilo na intenzivnoj njezi. Ono što treba naglasiti jeste da niko od tih osoba koje su završile na intenzivnoj njezi nije preminuo. Vakcina je veoma efikasna i njen cilj je spriječiti razvoj težih simptoma”, naglašava Ilhan.

Na kraju razgovora za turske medije, Ilhan je naglasio kako je Turska znatno napredovala kada je u pitanju borba protiv koronavirusa te je istakao važnost procesa vakcinacije.

“Vakcinacija svih građana dat će vrlo ozbiljan doprinos borbi protiv koronavirusa”, zaključio je Ilhan.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
2 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Sandzak
Aktivan član
Sandzak
1 godina ranije

Pa ovo samo govori da vakcine nisu efikasne. Ko primi vakcinu pristao je da bude kao laboratorijski miš na kome se ispituju lijekovi. Tek nakon 10 godina testiranja vakcine se mogu smatrati sigurnim. Oni koji su primili Astrazeneca vakcinu to najbolje znaju.

milan milanovic
Aktivan član
milan milanovic
1 godina ranije
Odgovor za  Sandzak

Nije istina. U Turskoj su uglavnom koriscene kineske vakcine, koje se zasnivaju na tradicionalnoj metodi, sto znaci da su davno testirane. Imaju malo losiju zastitu od fajzera, sputnjika i astazeneke, ali su potpuno bezbedne i bolje stite od mutacije virusa.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
2
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker