Njemačka aplikacija za praćenje zaraženih koronavirusom za dan skinuta 6,5 miliona puta

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

GHRZ567Z5

{module Oglas 1 – 2020}

Christian Klein je rekao da snažna javna recepcija svjedoči o dobroj saradnji timova iz SAP-a i Deutsche telekoma koji su za samo šest sedmica pripremili aplikaciju koja upozorava na koronavirus.

“To je veliki uspjeh, aplikacija je lagana za korištenje te pomaže društvu”, rekao je Klein novinarima na videobrifingu, piše The Financial Express.

Njemačka se pridružuje zemljama poput Italije, Poljske i Latvije u predstavljanju aplikacija koje se koriste Bluetooth tehnologijom kako bi mjerile kontakte među ljudima i upozoravale je li neko od njih kasnije bio pozitivan na testu za koronavirus.

{module Oglas 0 – 2020}

Iako tehnologija još nije testirana, vlade su požurile da počne njena upotreba s obzirom na to da nema lijeka za koronavirus, pokušavajući barem postići nešto poput digitalnog imuniteta krda.

Međutim, potreban je veliki interes kako bi se povećali izgledi da obje osobe u rizičnoj situaciji, koje provedu 15 minuta udaljene dva metra jedna od druge, koriste aplikaciju. Kada je testirana, aplikacija je uspješno zabilježila 80 posto takvih susreta.

Većina aplikacija u Evropi temelji se na tehnologiji Applea i Googleovog Alphabeta koji sigurno sakuplja kontakte na uređaj i šifrira podatke za razmjenu putem Bluetootha.

Francusku aplikacija, koja pohranjuje podatke centralno i koju ne podržava Apple, aktiviralo je samo dva posto populacije.

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.