Nijemci se najčešće zaraze na Zapadnom Balkanu, BiH se bolje kotira od Hrvatske i Srbije

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

EWFQ3R345R3

{module Oglas 1 – 2020}

U Njemačkoj su granice otvorene od 25. sedmice nakon što se pojavio koronavirus. Od tada Njemačka bilježi sve veći broj uvezenih slučajeva iz drugih država.

Njemački institut Robert Koch stalno analizira u kojim se to državama Nijemci najčešće zaraze, a samim tim i donesu virus u državu. Zaključeno je da su mjesta u kojima se zaraze najčešće zemlje Zapadnog Balkana, ali i Turska, Bugarska i Rumunija.

Posljednja njihova analiza govori da se najviše Nijemaca, koji se nisu zarazili u svojoj državi, u posljednje tri sedmice zarazilo na Kosovu – njih 1.096, potom u Turskoj (501), Hrvatskoj (260), zatim Srbiji (196) i Bugarskoj (166).
REGFR34R3

{module Oglas 0 – 2020}
Nakon ovih prvih pet, na šestom mjestu se nalazi Bosna i Hercegovina u kojoj se u prethodne tri sedmice zarazilo 156 Nijemaca. Iz tabele je vidljivo da bolje kotiramo kada je riječ o izloženosti koronavirusu od komšijske Srbije, ali i Hrvatske koja trenutno ima bolju epidemiološku situaciju od nas.

Kada je riječ o Zapadnom Balkanu, tu su još i Makedonija i Albanija sa po 92 i 86 zaraženih Nijemaca u nešto više od 20 dana i ove zemlje su manje izložene nego Bosna i Hercegovina.

Udio zaraženih Nijemaca izvan Njemačke se u posljednjih nekoliko sedmica povećava, što vlasti planiraju spriječiti dosljednom prevencijom i ranom identifikacijom zaraze.

U Njemačkoj su zbog toga za svoje državljane od subote uveli nove mjere, a riječ je o obaveznom PCR testu po povratku iz rizičnih zemalja, kao i obaveznoj petnaestodnevnoj izolaciji.

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker