Nakon teške obuke turske komandosice spremne za najzahtjevnije zadatke (Foto)

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Ukupno 20 žena dobrovoljaca završilo je 20-sedmičnu obuku i čine prvu grupu komandosica turske žandarmerije sa činom podoficirki

thumbs b c 0fffdf8c3cbc3c6ecce35936863e328f

{module Oglas 2019 – U članku 1}

Turske podoficirke čekaju prve zadatke i nove izazove nakon što su prošle tešku obuku u Zapovjedništvu škole i centra za obuku žandarmerijskih komandosa u izmirskom distriktu Foči, javlja Anadolu Agency (AA).

Ukupno 20 žena dobrovoljaca završilo je 20-sedmičnu obuku koju su počele u septembru prošle godine.

Podoficirke koje čine grupu žandarmerijskih komandosica prošle su teške psihofizičke treninge u okviru kojih su više od dva mjeseca noći provodile pod otvorenim nebom.

Komandosice su pokazale posebno istančane vještine rukovanja raznim oružjem, a vezanih očiju u nekoliko sekundi sklapaju i rasklapaju pištolje i puške.

{source}
<!– You can place html anywhere within the source tags –>

<blockquote class=”twitter-tweet”><p lang=”tr” dir=”ltr”>Türkiye&#39;nin ilk kadın komando astsubayları göreve hazır <a href=”https://t.co/DwvcEuylJT”>https://t.co/DwvcEuylJT</a> <a href=”https://t.co/lkdrnZH7Qf”>pic.twitter.com/lkdrnZH7Qf</a></p>&mdash; ANADOLU AJANSI (@anadoluajansi) <a href=”https://twitter.com/anadoluajansi/status/1228250048573661184?ref_src=twsrc%5Etfw”>February 14, 2020</a></blockquote> <script async src=”https://platform.twitter.com/widgets.js” charset=”utf-8″></script>
<script language=”javascript” type=”text/javascript”>
// You can place JavaScript like this

</script>
<?php
// You can place PHP like this

?>
{/source}

{module Oglas 2019 – U članku 0}

Obuka je uključivala i zahtjevne teoretske časove i treninge iz oblasti prve pomoći, čitanja karata, antiterorističkih akcija, neutralizaciji minsko-eksplozivnih naprava i drugih vještina potrebnih za izvršavanje žandarmerijskih zadataka.

Podoficirke su tako stekle potrebno znanje i vještine za izvršavanje zadataka u mirnodobskim i ratnim uvjetima, kao i u svim ekstremnim okolnostima.

Hrabre podoficirke čine prvu žensku grupu komandosica žandarmerije koja prijateljima ulijeva povjerenje, a neprijateljima strah.

Podoficirka Merve Cetin za AA je kazala da se dobrovoljno pridružila koleginicama kako bi služila svojoj domovini, ali i kako bi mogla pokazati vlastitom ocu da nema razloga za tugu što nije imao sina da ga pošalje u vojsku.

“Željela sam ocu pokazati da vojni poziv nije ekskluzivno rezerviran za muškarce, već da ga i žene mogu izvršavati s mnogo uspjeha“, kazala je Cetin.

Ističući kako je obuka bila izuzetno teška, Cetin je kazala da se uvijek iznova dizala na noge jer komandosi nastupaju tamo gdje drugi kažu da je sve gotovo.

I podoficirka Su Yildiz kazala je da je spremna za izvršavanje zadataka na svim mjestima gdje se vijori turska zastava.

{module Oglas 2019 – U članku 2}

“Nismo obučavane samo da dobijemo zvanje komandosica, već da budemo spremne u svakom času da izvršimo svaki povjereni zadatak“, poručila je Yildiz.

Podoficirke Aysenur Kilical i Sema Bekdemir su kazale da su se dobrovoljno prijavile u jedinicu komandosica kako bi pokazale za šta su sve spremne jer snagu i izdržljivost crpe iz plemenite krvi koja kola venama Turkinja.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex