Najveća internet platforma za iznajmljivanje smještaja zbog koronavirusa u ogromnim gubicima

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

juzi99898

{module Oglas 1 – 2020}

Zbog krize koja je obuhvatila cijeli svijet obustavljena su putovanja, a turizam je jedan od najteže pogođenih privrednih sektora. Tako je i Airbnb potpuno zaustavio svoje poslovanje, a prema riječima direktora Briana Cheskyja kompanija je otkazala sve reklame kako bi uštedila 800 miliona dolara.

Prema službenim podacima gubici Airbnba narasli su na stotine miliona američkih dolara, a kompanija je doživjela pad procjene vrijednosti od 35 miliona dolara u odnosu na maksimum u 2019. godini. Na početku bilježili su manje gubitke u azijskim zemljama, ali kako se virus širio povećavali su se i njihovi gubici.

{module Oglas 0 – 2020}

Osnivači i članovi menadžmenta odrekli su se primanja u sljedećih šest mjeseci kako bi pomogli opstanku kompanije koja zapošljava hiljade radnika širom svijeta. Ovaj snažan udarac najpopularnijoj platformi za najam smještaja došao je upravo u vrijeme priprema za izlazak na berzu koji su najavili krajem ove godine, ali zbog novonastale situacije, javlja se mogućnost ponovnog otkazivanja IPO-a.

Dug ove kompanije iznosi milijardu dolara, navodi Reuters zbog čega pokušavaju postići dogovor sa bankama o refinansiranju, a kako piše Business Insider, Airbnb je danas dobio i drugu milionsku kapitalnu infuziju u dvije sedmice.

Uprkos nepovoljnom poslovanju, u Airbnbu su se odlučili bez naknade pružati usluge smještaja za medicinsko osoblje i druge zaposlenike u zdravstvu. U toj se inicijativi kompanija odrekla naknada za posredovanje najma, a vlasnike apartmana diljem svijeta pozvala je da svoje prostore u ovim kriznim vremenima također ustupe bez naknada.

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker