Ljuljzim prvi polomio staklo na autobusu i spasao SEDMORO PUTNIKA od plamena

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Očekuje se da jedan od sedmoro preživelih iz autobusa koji je izgoreo u Bugarskoj, državljanin Srbije Sulejmani Ljuljzim iz Preševa, posle završnih analiza bude pušten iz bolnice, saopštio je ambasador Srbije u toj državi Željko Jović.

“Izvan običnih ljudskih pitanja i eventualnih potreba koje ima, nisam želeo da ga uznemiravam na bilo koji način. Mi smo se kao ambasada stavili na raspolaganje gospodinu Sulejmaniju i njegovoj porodici, njegov otac je doputovao ovde u Sofiju”, ispričao je Jović u uključenju u jutarnji program Kurir televizije.

Prema informacijama koje je ambasador dobio od lekara i zvaničnika sa terena, Ljuljzim je najverovatnije bio prvi koji je razbio prozor na autobus i tako omogućio povređenim saputnicima da se izvuku iz vozila i prežive.

“Verovatno je pomogao i ostalim ljudima da se udalje od samog autobusa oko koga je razvijena visoka temperatura dovoljna da dođe do zapaljenja tela”, dodao je Jović.

Kako je Jović napomenuo u više navrata, još nema zvaničnog izveštaja o uzorku nesreće.

“To su sve spekulacije, teško je proceniti da li je bila greška vozača, tehnička neispravnost vozila ili kombinacija ova dva elementa. Činjenica je, prema izjavama svedoka sa mesta nesreće, da nije bilo vidljivih tragova kočenja, a da je udarac od češanja autobusa uz levu bočnu bankinu bio uočljiv”, naglasio je sagovornik Kurir televizije.

Istražni organi i druge komisije treba da utvrde okolnosti pod kojima se ova strašna tragedija dogodila, dodao je ambasador Jović.

“Na inicijativu ministarke za regionalni razvoj i javne radove Bugarske formirana je radna grupa koja će nakon završetka svih istražnih radnji izaći na lice mesta i utvrditi sve elemente u vezi uslova saobraćaja na toj deonici auto-puta.

“Proveriće sve, signalizaciju, horizontalna obeležavanja, da bi videli da li i tu postoji greška koja bi mogla da se otkloni ili moigla da utiče na tragičan ishod nesreće”, otkrio je on.

(Kurir.rs)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker