LG se povlači sa tržišta, odustaje od proizvodnje mobitela

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Južnokorejski LG Electronics ugasit će svoje odjeljenje za proizvodnju mobilnih telefona nakon što nije uspio pronaći kupca za njega, što znači da je ovo prvi veliki proizvođač koji se potpuno povlači sa tržišta.

LG će svoj tržišni udio u Sjevernoj Americi od 10 posto prepustiti Samsungu i Appleu.

Analitičari očekuju da će Samsung bolje moći pokriti upražnjeno mjesto na tržištu jer, za razliku od Appleaq, u ponudi ima više telefona iz srednjeg cjenovnog ranga, u kojem je svoje proizvode nudio i LG.

Odjeljenje za pametne telefone ove kompanije iz Južne Koreje u posljednjih šest godina nagomilalo je gubitak od 4,5 milijardi dolara.

Kompanija će sada moći da se fokusira na rast u segmentima električnih vozila, povezanih uređaja i pametnih domova, navodi se u njenom saopćenju.

LG je rano ušao na tržište mobilnih telefona sa brojnim inovacijama, uključujući kamere sa veoma širokom uglom. Na vrhuncu je bio 2013. godine, kada je bio treći proizvođač pametnih telefona u svijetu, iza Samsunga i Applea.

Kasnije su njegovi najbolji modeli imali seriju softverskih i hardverskih promašaja, što je dovelo do pada prodaje u kombinaciji sa sporijim tempom softverskih osvježavanja.

Analitičari smatraju da je LG zakazao u oblasti stručnosti u marketingu u poređenju sa kineskim rivalima.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker