Pacijentu iz stomaka izvadili mobitel: “Baterija je mogla eksplodirati”

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Doktor nije pomenuo razloge zbog kojih je 33-godišnjak progutao telefon, ali je rekao da je pacijent sada dobrog zdravlja

Neobična intervencija dogodila se na Gastroenterološkoj klinici u Prištini, prilikom koje je iz stomaka 33-godišnjeg muškarca izvađen mobilni telefon, koji je progutao prije četiri dana, javlja RTS.

Ljekar Skender Teljaku predvodio je medicinski tim tokom zahvata, rekavši da su prvo izvukli maske sa telefona iz trbuha, a zatim i bateriju, koja se smatra najopasnijim dijelom.

„Osoba koja je progutala strano tijelo, morala je hitno na gastroskopiju. Kada smo ušli u stomak vidjeli smo da je telefon podijeljen na tri dijela. Jedan dio je bio plastični prednji i zadnji poklopac, plus baterija unutra. Ušli smo opremom koju imamo. Na kraju smo izvadili bateriju, koja je od svih ovih dijelova najopasnija jer je taj dio ozračen i mogao je da eksplodira u crijevima, da oslobodi hemikalije“, rekao je doktor Teljeku kosovskim medijima.

Zahvat je trajao dva sata, bez presijecanja stomaka.

Doktor nije pomenuo razloge zbog kojih je 33-godišnjak progutao telefon, ali je rekao da je pacijent sada dobrog zdravlja.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker