VULIN SA PREDSTAVNICIMA ISLAMSKE ZAJEDNICE: Srbija je zemlja svih građana u kojoj se poštuju verske različitosti

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

MINISTAR unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin istakao je danas u razgovoru sa predstavnicima Islamske zajednice Subotica da je Srbija zemlja svih njenih građana, zemlja u kojoj se poštuju verske različitosti, država koja neće dozvoliti niti tolerisati bilo koji vid nasilja na verskoj osnovi.

– Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova rade u interesu svih građana Republike Srbije, za nas su svi građani jednaki i tu smo da štitimo njihova prava i bezbednost. Nećemo dozvoliti, niti tolerisati huligane koji uništavaju imovinu verskih objekata ili vrše bilo kakvu vrstu nasilja. Biće identifikovani i uhapšeni, kažnjeni u skladu sa zakonom – poručio je ministar Vulin u razgovoru sa glavnim imamom Muhadžir džamije u Subotici Abdurahmanom Salajiem i predsednikom odbora Islamske zajednice u tom gradu Uzairi Ibazerom.

Ministar je sagovornike obavestio da je policija brzo rasvetlila slučaj razbijanja prozora na Muhadžir džamiji i uhapsila osumnjičenog i naglasio da takav vid vandalizma nikada neće imati podršku i da će policija u svim slučajevima reagovati brzo i efikasno.

Ministar Vulin je naglasio da je islamska zajednica deo našeg naroda, naše istorije i kulture i da Srbija, koju vodi predsednik Aleksandar Vučić, poštuje i ceni svoje sunarodnike islamske veroispovesti, koji su deo nas, žive sa nama, dele i radosti i nesreće ovih prostora.

Ministarstvo unutrašnjih poslova, kako je rekao, posvećuje veliku pažnju integraciji pripadnika nacionalnih manjina u policijsku službu, jer dobar rad policije u multietničkim sredinama zavisi od stvaranja čvrstog odnosa poverenja, komunikacije i saradnje.

– Kada smo svi na istom zadatku, sa istim ciljem, da obezbedimo napredak i bolju budućnost naših građana, očuvamo sigurnost i stabilnost naše zemlje, nije važno koje smo vere i nacije. Borimo se za mir i budućnost naše dece, a to je najvažnije – istakao je ministar Vulin i naglasio da Srbija nikome neće dozvoliti da na bilo koji način kvari i remeti odnos poverenja koji postoji među našim narodima.  (Novosti)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

2 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Bell
Bell
1 godina ranije

E hehej hej Serbski ministre u srpskom svetu lepo pricas al drugo radis!!! Da li si smenio drzavne policajce u Priboju a??? Otkazom pod hitno nisi jos su nagrajeni prekimandom toboze, tetkini tebe znaju svi zato sedi jedan!!!

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
11 mjeseci ranije

Neću ni da čitam šta su Volin i njemu slični u IZ Dudić i drugi, drobili.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
2
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker