VULIN SA PREDSTAVNICIMA ISLAMSKE ZAJEDNICE: Srbija je zemlja svih građana u kojoj se poštuju verske različitosti

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

MINISTAR unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin istakao je danas u razgovoru sa predstavnicima Islamske zajednice Subotica da je Srbija zemlja svih njenih građana, zemlja u kojoj se poštuju verske različitosti, država koja neće dozvoliti niti tolerisati bilo koji vid nasilja na verskoj osnovi.

– Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova rade u interesu svih građana Republike Srbije, za nas su svi građani jednaki i tu smo da štitimo njihova prava i bezbednost. Nećemo dozvoliti, niti tolerisati huligane koji uništavaju imovinu verskih objekata ili vrše bilo kakvu vrstu nasilja. Biće identifikovani i uhapšeni, kažnjeni u skladu sa zakonom – poručio je ministar Vulin u razgovoru sa glavnim imamom Muhadžir džamije u Subotici Abdurahmanom Salajiem i predsednikom odbora Islamske zajednice u tom gradu Uzairi Ibazerom.

Ministar je sagovornike obavestio da je policija brzo rasvetlila slučaj razbijanja prozora na Muhadžir džamiji i uhapsila osumnjičenog i naglasio da takav vid vandalizma nikada neće imati podršku i da će policija u svim slučajevima reagovati brzo i efikasno.

Ministar Vulin je naglasio da je islamska zajednica deo našeg naroda, naše istorije i kulture i da Srbija, koju vodi predsednik Aleksandar Vučić, poštuje i ceni svoje sunarodnike islamske veroispovesti, koji su deo nas, žive sa nama, dele i radosti i nesreće ovih prostora.

Ministarstvo unutrašnjih poslova, kako je rekao, posvećuje veliku pažnju integraciji pripadnika nacionalnih manjina u policijsku službu, jer dobar rad policije u multietničkim sredinama zavisi od stvaranja čvrstog odnosa poverenja, komunikacije i saradnje.

– Kada smo svi na istom zadatku, sa istim ciljem, da obezbedimo napredak i bolju budućnost naših građana, očuvamo sigurnost i stabilnost naše zemlje, nije važno koje smo vere i nacije. Borimo se za mir i budućnost naše dece, a to je najvažnije – istakao je ministar Vulin i naglasio da Srbija nikome neće dozvoliti da na bilo koji način kvari i remeti odnos poverenja koji postoji među našim narodima.  (Novosti)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest
2 Komentara
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Bell
Bell
6 mjeseci ranije

E hehej hej Serbski ministre u srpskom svetu lepo pricas al drugo radis!!! Da li si smenio drzavne policajce u Priboju a??? Otkazom pod hitno nisi jos su nagrajeni prekimandom toboze, tetkini tebe znaju svi zato sedi jedan!!!

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
6 mjeseci ranije

Neću ni da čitam šta su Volin i njemu slični u IZ Dudić i drugi, drobili.

2
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker