Jusufspahić: Država Srbija učinila je sve da muslimani mogu da idu na hadžiluk

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

On je istakao da su se u međuvremenu dogodile značajne stvari, poput “korisništva Bajrakli džamije koje je vraćeno Islamskoj zajednici”

Predsednik Vrhovnog sabora Islamske zajednice Srbije (IZS) muftija Muhamed Jusufspahić izjavio je danas da su odnosi Islamske zajednice sa državom oduvek na visokom nivou, što pokazuje i činjenica da je država Srbija učinila sve da muslimani iz Srbije ove godine mogu da idu na hažiluku u Saudijsku Arabiju u većem broju.

On je za Tanjug rekao da je država Srbija učinila sve da muslimani iz Srbije ove godine mogu da idu na hadžiluk u Saudijsku Arabiju.

“Čak smo i dobili veću kvotu, veći broj hadžija u odnosu na prethodnu. Sada je to 700, što je značajno povećanje u odnosu na ranije”, rekao je Jusufspahić.

On je istakao da su se u međuvremenu dogodile značajne stvari, poput “korisništva Bajrakli džamije koje je vraćeno Islamskoj zajednici”.

“U tome je učestvovao direktno i predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić”, rekao je Jusufspahić i posebno se zahvalio zbog toga što sutra, na veliki muslimanski praznik Kurban-Bajram, muslimani mogu da ostanu kod svojih kuća i praznuju u krugu porodice.

“Odnosi (sa državom Srbijom) su sjajni, uvek su bili čvrsti, čak i kada su nam neki spoljni faktori pokušavali ugroziti i državu i IZS za neke svoje interese. I od skoro se neki takvi događaji dešavaju, ali uz Božiju pomoć mi prevazilazimo sve te izazove i ostajemo stameni”, rekao je muftija Jusufspahić zaključivši na kraju razgovora da je “lepo biti musliman u Srbiji”.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

9 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Realan
Realan
1 mjesec ranije

Aha,super,taj isti vucic je predvodio horde huligana,kad su tu istu Bajrakli Dzamiju ostetili,zapalili itd.sad mu kao zao!!!

Bell
Bell
29 dana ranije

Ovaj bree se drzi ko dete za sisu a sto “cobre “narod placa da cuvaju danila velje nevolje i ostalu bandu macku o rep!!!

Saka
Saka
28 dana ranije

Ko pita ovog Ser..ju za šta…
Je..š Budalu…

Spiljanac
Spiljanac
27 dana ranije

Nejedi govna spaho grbavi nijesi ti hodzu ni vido a ne ne dasi ti hodza sejtanu prodati

Murat Hodzic
Murat Hodzic
29 dana ranije

Ovog lika netreba komentarisati. Sigurno puca na neku poziciju u Vladi Srbije. To je uradio Suljo. Sada je to Usame. Kada “pucaju” na neku poziciju od Srbije nema bolje države. Vučić to zna dobro prepoznat i “nagradit”. Neka
“ magareća” klupa. I to je to. Imas poziciju a nemas odgovornost.

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
26 dana ranije

Ko je ovaj, on umišlja da predstavlja Bošnjake muslimane. Ne može Bošnjak koji živi u BG biti realan, jer je pod pritiskom srpske okoline.

Bosnjak
Bosnjak
26 dana ranije

Nije Bosnjak.

Musliman
Musliman
1 mjesec ranije

Dobri moj muftijo Jusufspahicu!

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
26 dana ranije
Odgovor za  Musliman

Ovaj nije ni M, od muftije.

9
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex