Jusufspahić: Napad na žandarma teroristički čin, terorista ne može biti vernik

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Predsednik Vrhovnog sabora Islamske zajednice Srbije (IZS) Muhamed Jusufspahić kaže da je teroristički napad na pripadnika Žandarmerije ispred ambasade Izraela u Beogradu izvršio Miloš Žujović (25) koji se “predstavljao kao musliman” a da vernik ne može biti terorista.

“Ono što je učinio Miloš Žujović, čovek koji se opredeljivao za islam i sebe nazvao Salahudin, koji se predstavljao kao musliman, to je čisti terorizam, neislamski čin”, rekao je Jusufspahić za Tanjug.

Jusufspahić: Napad na žandarma teroristički čin, terorista ne može biti vernik
Istakao je da Žujović nikada nije bio član Islamske zajednice Srbije, već je prema nekim nezvaničnim informacijama posećivao objekte koji su van kontrole IZS, kojima upravljaju privatna lica koja takođe nisu deo IZS.

“Zločin koji je izvršen je atak na državu i na sve nas. Kažete sufizam – to ne postoji, kažete vehabizam – ni to ne postoji. Postoji izraz musliman za onoga koji je Bogu veran”, rekao je Jusufspahić i dodao da ljudi koji se deklarišu kao vehabije ne ulaze u džamije i u regularne objekte islamske verske zajednice već u neke druge, nepoznate objekte.

Jusufspahić je rekao da odnos prema Srbiji ne može biti taj odnos koji je pokušao da kreira napadač, već to mora biti odnos poštovanja, istakavši da je islamska zajednica sa velikom zabrinutošću primila vest o napadu.

“Duboko saosećamo sa ranjenim policajcem i njegovom porodicom. Naše molitve upućujemo za njegovo zdravlje i brz oporavak. On je deo nas i našeg društva, zbog toga ovaj napad doživljavamo kao napad na člana svoje porodice”, rekao je Jusufspahić.

Jusufspahić je istakao da bi ovakav neljudski čin trebalo dodatno da ujedini sve građane Srbije da zajednički čuvaju mir u svojoj domovini radi sigurnije sadašnjosti i srećnije budućnosti naše dece.

“S tim u vezi, molimo sve nadležne organe da učine dodatni napor kako bi Islamska zajednica Srbije, kao tradicionalna verska zajednica koja deluje preko 150 godina u Srbiji, dobila punu podršku u cilju ukidanja privatnih organizacija koje se svojim delovanjem direktno mešaju u nadležnosti Islamske zajednice Srbije, što je očito više puta do sada dalo veoma negativne rezultate na štetu mira, stabilnosti i suživota među narodima u Republici Srbiji”, rekao je Jusufspahić.

Kako je ocenio, muslimani u Srbiji su tim činom činom ugroženi i da je Žujović, “čak i ako je želeo da da podršku borcima za pravo, pravdu i život Palestinaca, samo otežao situaciju i ni sa čim nije doprineo”.

rts

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex