Vučić: Srbiji se nudi ubrzan ulazak u EU i značajne ekononske koristi ako pusti Kosovo u UN. Mogu da nam uzmu sve, ali mi ćemo se boriti mirnim sredstvima (VIDEO)

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

U skladu sa dogovorom sa predsednicom Vlade Srbije Anom Brnabić, želeo bih danas da obavestim građane Srbije o svim važnim stvarima i onome što treba da se dogodi u narednom periodu, kaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Naša pozicija postaje sve komplikovanija po pitanju Kosova i Metohije. Zapadne zemlje će pokušavati da reše problem ulaskom Kosova u UN, i što misle da tako rešavaju evropske probleme, a druga stvar je da žele da oduzmu argument Vladimiru Putinu iz ruku – rekao je Vučić.

Kako je kazao, kada sam rekao da se menja arhitektura, iz EU su me demantovali.

– Danas imamo predlog Nemačke i Francuske na stolu. Ne možete da bacite predlog koji od njih dolazi, a da li možemo da prihvatimo, takođe nisam siguran – kaže Vučić.

“Traže da pustimo Kosovo u UN”

Kako je dodao, naša najveća greška je to što smo prihvatili da EU rukovodi procesom rešavanja problema Kosova i Metohije.

Kako je rekao, videli ste izjave predsednice Kosova.

– Niko od onih koji treba da ih opomene, to nije učinio. Što se tiče samog papira, suština je u tome da Srbija dopusti ulazak Kosova u sve međunardone institucije i Ujedinjene nacije. Za to, dobila bi brzi ulazak u EU, i verovatno značajne ekonomske koristi – rekao je Vučić.

Stav naš je, navodi Vučić, da je razgovor od “životnog značaja”.

– Rekao sam da je za Srbiju, i zbog Ustava, ali ne samo zbog njega, neprihvatljivo da Kosovo bude članica UN, i to će nositi svoje posledice. Cela ideja se zansiva na tome da, čak i bez našeg priznanja, da se ne bunimo, i da smo saglasni sa članstvom Kosova u UN – naveo je Vučić.

“Važi samo politika sile”

Dodao je da su problemi sa Kosovom i na drugom novou, a odnose se na napade na srpsko stanovništvo. Pomenuo je i dolazak određenog broja trupa na KiM.

– To znači da nema ni govora o poštovanju Rezolucije ni bilo čega, već da je politika sile ono što treba da se poštuje – naveo je predsednik Srbije.

Svi se tog prava pridržavaju onda kada im odgovara – naveo je Vučić.

Osam nota o povlačenju priznanja

Ističe da će Srbija, u skladu sa međunarodno pravnim normama, nastaviti da se ponaša.

– U ovom trenutku imamo osam nota o povlačenju priznanja nezavisnosti Kosova. Velike sile će to sve pokušati da napadaju. Ono što nas čeka, a pokušaće da nas obmanjuju da je sve zbog Putina i Rusije i ko zna čega… – naveo je Vučić.

Kaže da se očekuje da početkom novembra bude dobeta odluka o početku procedure za prijem Kosova u Savet Evrope.

– To sve nisu ad hok akcije, planira se to – objasnio je Vučić, dodavši da nama na kraju ostaje da se suočimo sa svim tim.

Kako kaže, “ono što je politika naše zemlje, mogu da nam uzmu sve, ali mi ćemo se boriti mirnim sredstvima”.

– Mi moramo da štitimo svoj teritorijalni integritet, izgledi su nam mali, i sada ne postiji odluka u srpskom rukovodstvu za prihvatanjem nezavisnosti Kosova i člasntvu u UN – istakao je Vučić.

Za namensku industriju 100 miliona evra

Kako je Vučić naveo, zbog sukoba u Ukrajini, pokazale su se tri važne stvari: zdravstvo, finansijska stabilnost i energetska stabilnost, hrana, i vrlo važna vojska, snaga armije jedne zemlje i njeni kapaciteti.

– Krenuli smo u velika ulaganja, 100 miliona evra u namensku industriju, da ćemo još ulagati u mašine, jer je jasno da će sukobi dugo da traju – naveo je Vučić.

Kako je naveo, oružje možemo da prodamo na nekoliko strana.

– Da ne bismo ostali bez municije, potpisao sam naredbu za sve naše fabrike da 20 odsto proizvodnje ostaje u Srbiji – kazao je Vučić.

Izvor:Tanjug,Blic

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
2 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Bell
Bell
3 mjeseci ranije

Ti bree,komicaru jedan znas onu”Vezi konja gde ti gazda kaze”tigre ekonimski najnize plate u regionu,najskuplje gorivo od svih dok ti jases s tvojim krimogenim pajtasima ….

Naomi Samuel
Naomi Samuel
3 mjeseci ranije

Bok prijatelji, ja sam Naomi Samuel, nova sam ovdje, ne znam kako stvari ovdje funkcioniraju, ali ovdje sam pročitala dobre komentare i dodat ću malo iz svog života jer će mnogima biti od koristi mi ovdje, u potrazi za odgovorima i odnosima za rješavanje problema. Bila sam četiri godine u vezi sa Samulom, on je prekinuo sa mnom, učinila sam sve da ga vratim, ali sve je bilo uzalud, toliko sam ga željela zbog ljubavi koju gajim prema svom mužu, pitala sam ga o svemu sam obećao, ali on je odbio. Objasnila sam problem svog odnosa s kolegicom na poslu i ona mi je predložila da se radije obratim ljubavniku koji bi mi mogao pomoći da napravim ljubavnu čaroliju da vratim muškarca kući, ali ja sam žena koja nikad nije vjerovala u magiju, imala sam nema izbora , probala sam, kontaktirala sam vrača i rekao mi je da nema problema da će sve biti u redu u roku od tri dana, moj bivši će mi se vratiti u roku od tri dana, dr alaba je bacio urok i svaka druga amajlija u njegovom do hrama u moje ime usred noći. Začudo, drugi dan je bilo oko podneva. 16.00 Zvali su me sa nepoznatog broja, nazvao me bivši muž, bila sam toliko iznenađena da sam se javila na telefon, vidjela da je to moj muž, dugo smo razgovarali i sve što je rekao je da mu je žao. . jer je sve bilo krivo, rekao je da želi da mu se vratim da me voli još više. Bila sam tako sretna i otišla sam kod njega, kako smo počeli sretno živjeti zajedno i dan danas. Od tada sam obećao da ću podijeliti svoje dobre vijesti s ljubavnim igrama koje rade savršeno bez ikakvih nuspojava. Imam čvrstu namjeru da netko za koga znam da ima problema u vezi može pomoći takvoj osobi upućujući mu jedinu pravu i moćnu provjeru pravopisa koja mi je pomogla riješiti problem u braku. email:drapata4@gmail.com možete mu poslati email ako vam je potrebna pomoć u vašoj vezi možete ga kontaktirati na WhatsApp i Viber na ovaj broj: +1(425) 477-2744

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
2
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker