“NA SEVER JE UPALO VIŠE OD 350 POLICAJACA, SA DUGIM CEVIMA I OKLOPNIM VOZILIMA” – Petković o situaciji u Sjevernoj Mitrovici: “Beograd će razmotriti povratak do 1.000 naših bezbjednosnih snaga na KiM”

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

“Kao što smo i upozorili, Aljbin Kurti je večeras nastavio sa nasilnim akcijama u cilju okupacije severa KiM. Nakon što je danas “hapsio” vino i nakon što je napadao porodicu Petrović i nakon što je maltretirao našu decu u vrtiću u Leposaviću, danas su valjda opet zalutali, samo što su sada u pitanju specijalci – rekao je večeras direktor Kancelarije za KiM Petar Petković

On je na vanrednoj konferenciji za medije istakao da je prema saznanjima, “više od 350 policajaca, sa pancirima, kao i pripadnika ROSU sa dugim cevima i sa oklopnim vozilima, upalo večeras na Sever KiM, da bi se konačno stacinirali u mestima Suvi Do, Tri solitera i Bošnjačka mahala.

– Navodni razlog je to što Albanci koji žive u mešovitim sredinama uplašeni zbog onoga što se dešava na KiM – navodi Petković.

Obraćajući se sa Zapadu, Petković je podvukao da je stotine policajaca sa oklopnim vozilima su upalo na sever KiM iako “nemaju pravo po tački 9 Briselskog sporazuma”.

– I to svi znaju i svi se prave ludi. Dopuštaju Kurtiju da ide u ovako opasne akcije koje imaju za cilj da sahrane Briselski sporazum – kaže direktor kancelarije za KiM.

Prema njegovim rečima, predsednik Aleksandar Vučić će govoriti o svemu kada bude imao sastanke, ali će i da obavesti javnost.

– Imajući u vidu da Aljbin Kurti želi da izazove nasilje i protera Srbe sa severa KiM, on napada napada decu i porodicu koja se bavi proizvodnjom vina. Naravno, sve ono što rade Srbi mora da bude napadnuto i kažnjeno. Videli ste slike iz Velike Hoče i iz Leposavića na kojima se vidi kako je policija pod punom ratnom opremom upala u dvorište vrtića u kojem su spavala deca, spavale bebe.

Kosovski policajci blokirali sjeverni dio Kosovke Mitrovice, u grad ih ušlo više od 200 (Video)

Beograd će razmotriti povratak do 1.000 naših bezbednosnih snaga na KiM a u skladu sa Briselskim sporazumom – objašnjava Petković i dodao da “nećemo dozvoliti novi pogrom”.

Petković je dodao da Srbija neće dopustiti da “naš narod strada, da naš narod neko progoni i maltretira”.

– Nismo mi ti koji smo ušli u bilo kakve provokacije, nismo mi ti koji ne želimo normalizaciju dijaloga, već Kurti. Mi smo apsolutno uvereni u odlučnost naših odluka, ali i u nameri da sačuvamo naš narod od progona – zaključio je.

(Blic)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker