Branbić: Vakcine koje se koriste u Srbiji će priznati svi

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Beograd — Evropa se bliži ponovnom pokretanju letnjih putovanja, ali ne priznaje, za sada, sve vakcine. Pitanje je šta sa onima koji su vakcinisani kineskom i ruskom.

Predsedica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila sinoć da Srbija ima odlične rezultate, ne samo na polju vakcinacije već i u ekonomiji, da je primer za mnoge, čak i kada je reč o digitalnim pasošima koje će, kako je ocenila, kao i sve vakcine kojima su građani Srbije vakcinisani, priznavati svi.

“Verujem da će i Sinofram vakcina biti prihvaćena u EU, kao što su je prihvatile i Grčka i Mađarska, takođe i Španija, pregovaramo sa Izraelom, oni su rekli da će priznavati samo one koji su oni priznali”, rekla je Brnabić gostujući na TV Pink i naglasila da je uverena da će EU priznati sve vakcine.

Brnabić je rekla da su digitalne potvrde o vakcinaciji, koje će i građani Srbije morati da pokazuju, priznavati svi.

“Bili smo prva ili druga zemlja koja je počela da ih koristi, već ih je unilateralno priznala Grčka, jer još nema svoje digitalne sertifikate, priznali su naše, UAE ih je priznala, Turska, Mađarska, sada i Španija, očekujem da ih bez ikavih problam priznaju svi”, rekla je premijerka Srbije i dodala da su naši digitalni sertifikati primer kako oni treba da izgledaju.

Premijerka je ponovila da je brine mali procenat vakcinisananih mladih ispod 30 godina. “Mladi, a vakcinisano ih je 12 odsto, drže ključ kraja epidemije u svojim rukama i potpune bezbednosti i sugrinosti, i kolektivnog imunuteta”, kazala je Brnabić.

Dodala je da Vlada radi sa celokupnom ivent industirijom, Egzitom, Bir festom, Lav festom i ”da je predlog da se na Svetski dan muzike otvori Srbija”.

Da li ćemo uspeti videćemo za sada sve deluje jako dobro, rekla je Brnabić i dodala da se nada da će i 3.000 dinara motivisati ljude da se vakcinišu. (Tanjug)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker