Aleksandar Vučić uručio Sebastianu Kurzu najviše državno odlikovanje

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je juce u Beogradu najviše državno odlikovanje – orden Republike Srbije na lenti saveznom kancelaru Austrije Sebastianu Kurzu te poručio da je simbolično Srbija od danas njegova druga kuća.

Prilikom Kurzeve posjete Beogradu, Vučić je istakao da je zahvalan Austriji, prije svega, za podršci evrointegracijama Srbije, ali i na podršci srpskoj dijaspori i odnosu koji imaju prema srpskom pismu i jeziku.

Kurz je rekao da Austrija podržava Zapadni Balkan i da ga raduje što u Austriji žive mnogi ljudi koji vode porijeklo sa ovih prostora.

On je naveo da je Austrija jedan od najvećih ulagača u Srbiju, te je stoga raduje ekonomski rast Srbije u uslovima pandemije.

“Mi se kontinuirano zalažemo za evropske integracije Srbije i zapadnog Balkana. Zahvaljujem na dobroj političkoj, ekonomskoj i snažnoj ljudskoj povezanosti”, poručio je on.

Kurz je dodao da je Srbija dala veliki doprinos borbi protiv ilegalne imigracije kao i borbi protiv koronavirusa u vidu vakcinacije u kojoj Srbija prednjači u svijetu.(Kurir)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker