ČASOVI OD 30 DO 35 MINUTA, PA TOTALNA DEZINFEKCIJA – Doktor Kon o detaljima nove školske godine od septembra

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Časovi bi u osnovnim školama od septembra za mlađe razrede mogli da traju od 30 do 35 minuta, a između da se radi dezinfekcija. Ima više modela i varijanti, direktori, nastavničko veće i roditelji treba da se dogovore šta je najbolje.

gfhu678i

{module Oglas 1 – 2020}

Epidemiolog i član Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa dr Predrag Kon je gostujući u jutarnjem programu RTS-a govorio o predstojećoj školskoj godini i o izazovima koji predstoje.

Kako je istakao postoje modeli po kojima nastava treba da funkcioniše, a izbor istih ostaje na direktorima, nastavničkom veću, ali i na roditeljima.

– Obrazovanje je temelj društva, nešto što mora da funcioniše posebno u najnižim razredima. Što se tiče načina na koji će to da funcioniše, dobili smo od Ministarstva prosvete varijante odnosno modele, posebno za osnovnu i posebno za srednju školu. Tu se prepušta organizacija i biranje modela direktorima, nastavničkim većima, roditejima, da se zajedno dogovore koji je model najprihvatljivji – rekao je dr Kon.

{module Oglas 0 – 2020}

On je govorio i o epidemiološkim merama koje će morati da se poštuju kako u učionici tako i pri izlazu iz iste.

– Ono što je opravdano medicinski je da od prvog do četvrtog razreda najviše može biti četiri časa i to da traju od 30 do 35 minuta, a između časova 20 minuta odmora sa dezinfekcijom – objasnio je dr Kon.

Postalvja se pitanje nošenja maske, a po njegovom mišljenju to ima smisla kad se ustane i kad se izlazi napolje.

– Tokom boravka u učionici treba da je po 15 učenika po odeljenju, manje od četiri metra kvadratnih ne bi smelo da bude po đaku. Škola ima obavezu da napravi poseban plan nastave, ovo je posebna godina, sve je specifično – objasio je dr Kon. (Blic)

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker