Srbija / KORAK PO KORAK DO 60 EVRA Evo kako će izgledati procedura za onlajn prijavu i šta ako date pogrešne podatke

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Prijava građana za novčanu pomoć države kreće 28. aprila, i tada će biti omogućena i elektronska i telefonska prijava. Građani će po 30 evra dobiti u maju i u novembru, a ko se prijavi za prvih 30 evra, automatski će dobiti i drugih 30 evra.

Prijavljivanje će biti moguće na dva načina.

Prvi način je elektronski, preko sajta Uprave za trezor, gde će građani morati da unesu četiri podatka. Sve što će biti potrebno da građani urade nakon ulaska na sajt je da kliknu na polje “Podnošenje prijave” i tamo unesu svoje podatke – JMBG, broj lične karte i banku u kojoj imaju otvoren račun.

Ukoliko građani nemaju već otvoren račun u nekoj banci, treba da, u padajućem meniju, kliknu na banku preko koje žele da im bude isplaćen novac i time se automatski prijavljuju za ovu pomoć. Na taj način će im biti otvoren jednokratni namenski račun, bez ikakvih troškova. Nakon podizanja novca, namenski račun će biti ugašen.

Takođe treba da označe polje kojim potvrđuju saglasnost za obradu ličnih podataka.

Nakon što se prijave, mogu i da provere status svoje prijave izborom drugog polja.

Ukoliko imaju bilo kakvih problema, možete ih prijaviti izborom treće opcije – Prijava problema.

Prijava će biti moguća i telefonom, na broj koji će na vreme i biti zvanično objavljen. Već krajem aprila biće otvoren i kol centar, najavio je ministar Siniša Mali, a i kod ovog načina prijave moraće se ostaviti pomenuti lični podaci i podaci o banci.

Procedura za prijavu, inače biće ista kao i kada su se građani prijavljivali prošle godine za novčanu pomoć od 100 evra.

Penzioneri bez prijave

Penzioneri, njih ukupno 1,7 miliona u Srbiji, u narednih devet meseci dobiće ukupno 110 evra, što je oko 12.800 dinara. Isplate će ići u tri rate, u maju – 30 evra, zatim u septembru – 50 evra i u novembru – novih 30 evra. Prvih i poslednjih 30 evra dobiće kada i ostali građani. U septembru će dobiti i dodatak od 50 evra na koji jedino penzioneri imaju pravo.

Oni neće morati da se prijavljuju, jer već postoji uhodan sistem sa Fondom PIO oko isplata najstarijima.

Za pomoć neće morati da se prijavljuju ni korisnici socijalne pomoći, a njih ima oko 150.000 i za njih postoje podaci i pare će im biti isplaćene i bez prijavljivanja. (Blic)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex