PREBILI DEČAKA KOJI BRINE O BOLESNOM OCU – Potresni detalji napada na dečaka u Kraljevu, roditelji traže da se nasilnici najstrože kazne

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Snimak vršnjačkog nasilja iz Kraljeva, na kojem se vidi kako je maloletnik mučki i kukavički nokautiran od strane vršnjaka iz iste škole, potresao je grad na Ibru, ali i celu Srbiju.

A kako saznajemo, dečak koji je bio žrtva napada i koji je završio na podu, nikako ne pripada ovom miljeu i radi se o momku koji brine o bolesnom samohranom ocu.

U međuvremenu otac siledžije koji se oglasio porukom na društvenim mrežama, tek posle pet dana od napada, odnosno kada se snimak pojavio u javnosti, posetio je oca prebijenog dečaka, ali bez obzira na to što su se porodice navodno izmirile, ostaje gorak ukus u ustima javnosti kada znamo da je žrtva vrnjačkog nasilja bio dečak koji se sigurno razlikuje od siledžija.

Napad nasilnika dogodio se još pre sedam dana u prolazu ispod Gradske terase u Kraljevu koji vodi ka šetalištu pored Ibra. I pored činjenice da se dogodio tokom dana, i na očigled prolaznika i radnika u okolnim lokalima, javnost je upoznata tek nakon što se tokom vikenda pojavio na društvenim mrežama.

Nije poznato kako je snimak nastao, ali deluje kao da nije slučajno snimljen. Na njemu se jasno vidi kako ga jedan iz grupe od trojice dečaka koji su stajali pored žrtve, takođe njihovog vršnjaka, udara pesnicom iz sve snage. Od silne udarca, dečak pada na pod.

Inače, ovaj brutalni napad naočigled prolaznika, poprilično je uzburkao javnost u Kraljevu, pre svega roditelje, koji ga osuđuju i traže da se nasilnici najstrože kazne.

Inače, ovaj brutalni napad na dečaka naočigled mnogih, poprilično je uzburkao javnost u Kraljevu, pre svega roditelje, koji ga osuđuju i traže da se nasilnici najstrože kazne.

– To je nedopustivo, hvala socijalnim medijima pa postoji pozitivna poruka s te strane, ali tome mora da se stane na put u svakom smislu. E sad ima druga strana medalje, a to je to javno linčovanje koje opet nije dobro, ne treba to dete sada nabijati na kolac tu su i roditelji odgovorni, ali dobro je što je društvo reagovalo kako je reagovalo i to je prava stvar.

Dečaci koji na snimku tuku vršnjaka u centru Kraljeva su učenici Poljoprivredne škole iz Kraljeva. Reč je o đacima drugog razreda. Kako su nam rekli u ovoj srednjoj školi, rukovodstvo je već sprovelo istragu, a roditelji i deca su imali sučeljavanja.

– Iako se slučaj desio van škole, a s obzirom na to da su akteri incidenta i učenici koji pohađaju našu školu, škola se u okviru svojih nadležnosti uključila, i u skladu sa Protokolom o zaštiti učenika od nasilja, zlostavljanja, zanemarivanja i diskriminacije, preduzela odgovarajuće mere. Škola najoštrije osuđuje svaki vid nasilja i spremna je da, zajedno sa roditeljima i drugim institucijama, intenzivno radi kako bi učenik koji je trpeo nasilje prevazišao traumu, ali i kako bi učenici koji su vršili nasilje shvatili posledice i štetnost svog ponašanja – kažu iz Poljoprivredne škole u Kraljevu.

Psihijatar Suzana Đorđević, kaže da će ovakvih slučajeva biti još i da nisu usamljeni i da ovi događaji treba da budu znak društvu da nešto mora da se uradi.

– Vršnjačko nasilje postoji odavno. Od trenutka kada su se pojavile društvene mreže postalo je transparentnije. I mnogi ljudi mogu sada da vide. Mislim da je to i dobro jer na taj način može da se vidi slika šire društvene zajednice – kaže Đorđević.

Kraljevačka policija je u prisustvu roditelja uzela izjave od maloletnika koji su učestvovali u incidentu, a slučaj je predat tužilaštvu u Kraljevu.

Kako je saopšteno iz policije, na društvenim mrežama se pojavila informacija da je u događaju učestvovao i sin policijskog službenika, a nakon obavljenih provera, utvrđeno je da to nije tačno.

Izvor:Blic

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex