Otkriveno na snimcima: Dve žene slične osumnjičenima iz Beča prešle srpsko-rumunsku granicu

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

U okviru intenzivnih potraga za dvogodišnjom Dankom Ilić iz Bora, koja je misteriozno nestala pre osam dana, srpske policijske snage došle su do novih saznanja analizirajući snimke sa graničnog prelaza Kladovo – Turnu-Severin. Prema najnovijim informacijama, dvije žene koje svojim izgledom podsećaju na osobe sa snimka iz Beča prešle su granicu između Srbije i Rumunije, izazivajući sumnju da bi u jednom od vozila mogla biti i nestala devojčica.

Policija je pregledanjem kamera utvrdila da su bar dva automobila prošla granični prelaz i da su u njima bile osobe koje liče na ženske osobe sa snimka iz Beča.

Ovo otkriće pokreće dodatna pitanja i teorije o nestanku male Danke, čiji je slučaj potresao javnost. Pregledom materijala sa nadzornih kamera, utvrđeno je da su u pomenutom periodu bar dva automobila sa sličnim osobama prešla granični prelaz. Istraga se širi i na analizu telefona majke nestale devojčice, koja je, prema navodima, pre i nakon nestanka pretraživala informacije o graničnom prelazu Kladovo-Turnu-Severin i mogućim krivičnim delima.

S druge strane, policijske snage ne isključuju nijednu mogućnost, vodeći dinamičnu istragu koja obuhvata proveru svih relevantnih činjenica i osoba koje bi mogle biti povezane sa ovim slučajem. Kako ističe majorka policije Bojana Otović Pjanović, trenutno su svi potencijalni osumnjičeni, a istraga se vodi ne samo u lokalnom okruženju već i na nacionalnom nivou, uz pomoć svih raspoloživih resursa.

“Ne isključujemo nijednu mogućnost, istraga je i te kako dinamična, imamo veliki broj provera, postoji veliki broj materijala i najmanja indicija da neko lice može da se dovede u vezu se proverava… Eliminacija (osumnjičenih) će ići kada dobijemo nesumnjivu činjenicu da neko ne može da se dovede u vezu sa nestankom”, rekla je majorka policije Bojana Otović Pjanović.

Ona je istakla i da ne može da govori ko su osumnjičeni.

– Ko su osumnjičeni, ne mogu govoriti jer to ne bi bilo niti profesionalno, niti odgovorno. Što se mene tiče, sad su osumnjičeni svi! Uzeti su svi snimci svih mogućih kamera, proverava se sve i ne radi se to samo u Boru nego i u policijskim upravama kako u okolnim gradovima, ali i u Beogradu, i to 24 sata, u smenskom radu.

Ističe i da se istraga i pretraga terena nije vodila samo u tom užem krugu mesta događaja, već i da je proširena na sve moguće granične prelaze, pristupe, puteve koje vode do graničnih prelaza kako bi se eliminisala svaka mogućnost da bi neko mogao da napusti državu.

Bečka policija za “Blic”: Istraga je u punom jeku

U međuvremenu, bečka policija i srpska ambasada u Austriji čekaju dodatne informacije koje bi mogle pomoći u identifikaciji osoba sa snimka iz Beča, nadajući se da će to doprineti razrešenju ovog slučaja i pružiti odgovore zabrinutoj porodici i javnosti koja s nestrpljenjem prati svaki novi razvoj događaja u potrazi za malom Dankom.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.