Otišao je u Ameriku sa 50+ i razvio posao snova: Tri dana radim, četiri odmaram na plaži, a mjesečno zaradim 6.000 dolara
Kod njega ljudi čekaju u redu kako bi palačinku platili 20 dolara.
Srđan Đokić (55) je kao dete otišao u Nemačku, u Minhenu se oženio, izgradio porodicu, odradio svoj radni vek, a onda odlučio da sve napusti u trenutku rastuće inflacije. Sreća ga je pogledala i, nakon kratkog vremena u Austriji, sada u Kaliforniji super živi baveći se svojim poslom iz snova – prodaje palačinke.
„Radio sam u perionici, međutim nju su kupili neki Egipćani. Kada su videli da dobijam 19 dolara po satu, rekli su mi da će od sada satnica biti 5 dolara manje. To mi je bio znak, neki „šut u du*e da pokrenem svoj biznis. I sve pare koje sam imao dao sam sve što mi treba za prodaju palačinki. Prvi dan prodao 4 palačinke, drugi dan 7 i sve je išlo na bolje.“
Međutim baš kada se ponadao da mu posao ide odlično, došla je policija i pošto nije imao dozvolu, morao je da se pakuje.
„Međutim tu mi se približava jedna žena i kaže zašto ne ideš na plac gde svi stoje i prodaju. Ja je gledam, ne znam o čemu mi priča, ali otišao sam tamo. Izgurali su me kod wc-a, što se ispostavilo da kao dobro jer svi koji su išli do tamo i hteli su da kupe palačinke“, objasnio je Srđan koji je od tada svakog dana morao da kupuje sve više materijala.
Danas kaže da zarađuje i do 6.000 dolara mesečno.
„Iskreno ja kod mene ne bih kupio palačinku, toliko je skupa. Prosečna sa bananom i nutelom je 12 dolara, a najskuplja 15 dolara. Ljudi mi daju 20 dolara i plus bakšiš. I uvek sam rasprodat“, kaže Srđan, koji sad sebi daje i taj luksuz da radi samo tri dana nedeljno.
„Lep mi je život, nisam gladan, imam da kupim šta mi treba. Tri dana radim, četiri dana odmaram, dođem na plažu i odmaram. Svi me pitaju zašto radim samo tri dana, ali ja uvek kažem, da kad radim, radim od jutra do mraka. Mogu reći da radim 12 sati danima kada radim“, rekao je Srđan za Jutjub kanal Dragan Rakonjac.
Nego, kakve su te palačinke? Recept, kako tvrdi, pored njega znaju još samo tri osobe.
„Recept koji koristim je velika tajna. Šta ide u smesu znaju još tri osobe iz društva pored mene. Brašno, mleko i jaja, ali tu ima još nekih drugih stvari“, otkriva Srđan koji je neda.
(nova.rs)