DR KON POSLE SEDNICE KRIZNOG ŠTABA: Ovo je kompromisno rešenje, ali nije dovoljno! Počinje dominacija britanskog soja

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Neće raditi ništa osim prodavnica hrane, lekova, apoteke, goriva. Detaljno će biti naglašeno šta će još raditi – rekao je danas epidemiolog dr Predrag Kon posle sednice Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa.

On je rekao da je ovo kompromisno rešenje, ali nije dovoljno.

– Za pet dana nećemo videti efekte mera. Sa ovog dela koji više razmišlja o ekonomskom efektu, oni smatraju da ovo nije kompromis. Ali sa druge strane ovo jeste kompromis. Odluka ne zadovoljava ni jednu stranu, ali meni se čini da je vrlo kontruktivna u ovom trenutku – naglasio je dr Kon.

Kaže da se još uvek ne razume trenutak u kome se nalazimo.

– Ovo je najveća pandemija, i u sklopu toga se jedan sektor društva prvenstveno zdravstveni do te mere iscrpljen da ne može da bude bez podrške društva.

Dodao je da se ne zna kada će biti naredna sednica Kriznog štaba.

– Počinje dominacija britanskog soja, nije ovo samo posledica nepridržavanja mera. Invazija se spušta i prema mlađem uzrastu, biće najavljeno i za niže razrede da ne rade.

Rekao je da će kazne za prekršioce morati ozbiljnije da se pojačaju.

– Postoji ideja da svi koji su na nelegalnim žurkama da budu obavezno testirani i ako se otkrije da je neko pozitivan moraće da bude jasno kažnjen. To je jedna od mera koja će se nadam razviti u smislu načina sprovođenja. Taj deo kontrole se planira da se ozbiljno poveća – rekao je Kon i dodao da je bilo priča o društveno korisnom radu.

– Za one koji se žale, ima puno posla po bolnicama koji ne traži medicinsko znanje, boce sa kiseonikom ne zahtevaju fizičku sposobnost. To je jedno od razmišljanja. Ne očekujem da se sprovodi, nego samo u smislu odvraćanja, mi ovo moramo da preguramo – zaključio je Kon.

Kako je prethodno rekla premijerka Ana Brnabić na sednici Krizni štab je doneo odluku da se pooštre mere, da od sutra do pobnedeljka režim rada i života bude kao prošli vikend, da se od večeras sve zatvori. (Kurir.rs)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.