7 DANA NIJE DOVOLJNO! Kon pred sednicu o ZATVARANJU svih kafića i restorana!

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Dr Kon je rekao da je medicinski deo Kriznog štaba već ranije sve predložio i da neće promeniti predlog.

Epidemiolog dr Predrag Kon rekao je pred današnju sednicu Kriznog štaba da Medicinski deo ne može da prihvati kompromis koji nastaje kao posledica ekonomskih razloga.

“Kao čovek mogu to da razumem, ali kod mene taj ugao gledanja nije dominantan jer je kod nas centar pažnje isključivo samo zdarvlje. Odmah da kažem ništa nije unapred dogovoreno”, istakao je Kon za Kurir TV.

Kon je govorio i o potencijalnom zatvaranju ugostiteljskih objekata na nedelju dana:

“Ne smatram da je taj period dovoljan za suzbijanje, ali to je minimum. Pitanje je ozbiljno i treba da saseče porast koji je krenuo. Pratićemo situaciju, poslednja tri dana daju nade da broj zaraženih neće naglo rasti. Bitno je da se smanje kontakti, mere moraju da se poštuju”, objasnio je on i naglasio da nedelju dana nije mnogo niti dovoljno ali bi nam doneo “predah”.

O britanskom soju

“Ono što mi znamo je da je prisutan oko 30 odsto, u malom uzorku. Očekujemo kao što se pojavljuje u drugim zemljama pojaviće se i kod nas. Pojačan je prenos kod mlađih, potrebno je proaktivno gledati. Imamo razne situacije koje ne prepoznajemo odmah kao što je neprijavljivanje iz škola”, rekao je dr Kon. (Mondo)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.