ŠTITIO JAGNJE, UBIO GA GROM: Bio je odličan đak, disciplinovan, marljiv, omiljen u selu

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

U PRISUSTVU porodice kao i velikog broja rođaka, komšija, školskih drugova, na seoskom groblju u Žitniću na Pešterskoj visoravni ukopan je Mensur B., četrnaestogodišnji dečak koji je u nedelju nastradao od udara groma.

Takvu tragediju žitelji ovog sela udaljenog dvadesetak kilometara od Sjenice ne pamte.

Većina njih još ne može da veruje da je dečak, omiljen u selu, nastradao na takav način.

Kao i mnogo puta ranije, Mensur je otišao za stadom ovaca na pašnjake nedaleko od porodične kuće. Meštani kažu da se nevreme spremalo od ranog jutra, da je nešto posle podneva počela da pada jaka kiša, uz grmljavinu i sevanje.

– Kada je počela kiša, Mensur je otvorio kišobran i u naručje uzeo jagnje, da ga zaštiti.

Tada ga je najverovatnije udario grom. Kad se malo smirilo, roditelji su ga zvali na telefon, ali se nije javljao. Pretrnuli od straha da mu se nešto nije desilo, uputili su se ka livadi, ali su ga zatekli kako nepomično leži pored neke kleke ili grma, nedaleko od stada – teško priča jedan od komšija.

Dečak je, kažu u selu, tada još uvek bio živ, a roditelji su ga brzo ubacili u automobil i zaputili se ka Sjenici, nadajući se spasu.

– Leteli su ka Sjenici, ali je Mensur izdahnuo u putu. Lekari su pokušali sve, čuo sam da su nekoliko puta probali da ga reanimiraju, ali nije mu bilo spasa. Tragedija, ne dao bog nikom tako nešto. Dečak lep kao slika, vredan kao čigra, vaspitan, nasmejan – dodaje on.

Za Mensurovu porodicu svi u selu kažu da je vredna i poštena, žive od stočarstva. NJegova smrt, kažu, najteže je pala dedi Sabitu, koji je zanemeo od bola. Dečak mu je bio mezimac.

SPREMAO SE ZA PRIJEMNI

MENSUROVA smrt šokirala je i sve u OŠ “Bratstvo jedinstvo” u Dugoj Poljani. Mensur je bio miljenik u razredu, voleli su ga drugari i nastavnici. Kada su čuli šta se desilo, svi su se sjatili u Žitniće da upute reči utehe roditeljima Muniru i Mevludi, starijim sestrama Samri i Amri i mlađem bratu Mirsadu.

– Bio je odličan đak, disciplinovan, marljiv. Ozbiljno se spremao za prijemni ispit, maturu… Život je bio pred njim. Tužan dan za školu, za čitav ovaj kraj, svi smo potreseni – priča jedan od Mensurovih nastavnika. (Novosti)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker