KREĆE GRADNJA NA TRASI AUTOPUTA KROZ SANDŽAK – Prvi radnički kamp niče u Dugoj Poljani već u martu

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Izgradnja autoputa od Požege do Duge Polja trebalo bi da krene uskoro, a sa više aspekata je ovaj projekat značajan kako za Sjenicu tako i za cijeli Sandžak. Polovinom marta kreće izgradnja kampa za smještaj radnika koji će graditi ovaj autoput. Kamp će se nalaziti na dionici buduće petlje kod Duge Poljane.

U kabinetu predsjednika opštine Sjenica Muniba Mujagića organiziran je sastanak kojem su prisustvovali predstavnici Minsitarstva građevinarstva Republike Srbije, predstavnici izvođača auto-puta koji će proći kroz Sandžak kao i predstavnici Puteva Srbije. Na sastanku su dogovorene pripremne radnje za početak izgradnje autoputa koji se očekuje 15. marta.

Državni sekretarka u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture naglasila da je izgradnja auto-puta Požega-Duga Poljana od izuzetnog značaja za cijelu Republiku Srbiju.

„Meni je veoma drago da sam danas imala izuzetno dobar sastanak sa predsjednikom opštine, gospodinom Munibom i njegovim saradnicim a tema je bila početak realizacije izuzetno važnog projekta a to je izgradanja auto-puta Požega-Duga Poljana. Za Ministarstvo, za Vladu Srbije, za cijelu Republiku Srbiju je izuzetno važan projekat izgradnja ovog auto-puta, zato sastanak nismo držali u Beogradu već upravo ovdje u Sjenici jer planiramo početak radova već polovinom marta ove godine i to izgradnjom kampa na dionici buduće petlje kod Duge Poljane.“, istakla Milana Rakić.

Predsjednik opštine Sjenica istakao da će izgradnjom auto-puta biti ostvaren višedecenijski san ljudi sa tog područja.

„Raduje me da je ovo nakon posjete predsjednika Vučića drugi projekat koji se realizira. Potpisali smo ugovore za početak izgradnje osnovne škole za koju vjerujemo da će ponijeti ime akademika Muamera Zukorlića i evo ovo je drugi projekat na kome je također rahmetli Muftija intenzivno radio i zalagao se.

U tom smislu posebno izražavam zadovoljstvo tom činjenicom da će ti projekti u relativno kratkom vremenskom periodu ugledati svjetlo dana, odnosno da ćemo svi skupa raditi na realizaciji takvih projekata. Jednom sam prilikom rekao a i to sada želim da ponovim, da mi je kao čovjeku iskreno žao što ovu radost koja nam se događa ovih dana a to su za nas jako važni projekti, ne možemo da podijelimo sa rahmetli Muftijom, uzimajući u obzir koliko je sebe davao na takvim projektima ali vjerujem da našim radom, još većim, boljim i angažovanijim ćemo mu na taj način najbolje uzvratiti za sve ono što je on nama pružio i vjerujem da ćemo nastaviti tim putem na zadovoljstvo svih nas i da Sjenica u budućnosti ima sjajnu perspektivu, pogotovo nakon izgradnje auto-puta, bit će vrlo blizu i svima dostupni i proizvodi koji su produkt ovog prostora.“, naglasio Munib Mujagić

On je naglasio da će benefiti ovog ogromnog projekta u finansijskom, organizacionom i tehničkom smislu, biti veliki. (Sana)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
8 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Bego
Bego
10 mjeseci ranije

Za sto lazes transa je pre 12 godina izabrana.

Bego
Bego
10 mjeseci ranije

Za sto lazes trasa je jos pre 12 godina izabrana,

D.Poljana
D.Poljana
10 mjeseci ranije
Odgovor za  Bego

Bego begaj odavde

Denisa
Denisa
10 mjeseci ranije
Odgovor za  Bego

Eh..Bego..Bego…glup si koliko i tvoj lider…po tvome on je tu trasu izabrao jos kad je bio u vladi ono kad se prestavljao da je rodjak Svetom Savi…hahahaaa ..kakva je ono bruka od coveka za bosnjake..

Bego
Bego
10 mjeseci ranije
Odgovor za  Denisa

Imali iceg halala kod vas ili ste sve oharamili
Rusite ducane
Punite kutije za vaseg gazdu Vucica
IZ u rasulu

NekoIzMase
NekoIzMase
10 mjeseci ranije
Odgovor za  Bego

Koja IZ u rasulu? Ona vještačka iz Beograda kojoj se ne zna ko joj je reis?

Elmir
Elmir
10 mjeseci ranije
Odgovor za  Bego

Ponos je biti bar u blizini naseg predsednika Usame Zukorlića ,pravi čovek na pravom mestu… vreme će pokazati to…insalla..

gazi(ja)luk
gazi(ja)luk
10 mjeseci ranije
Odgovor za  Elmir

Dobar elmire samo dobar.ko crv kroz crvotočinu u rastočenoj jabuci

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
8
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker