Rahić: Poštujmo sebe, sportski klubovi iz Pazara da napuste ligaška takmičenja

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Nakon skandaloznog fašističkog divljanja navijača Crvene zvezde na rukomentnoj utakmici protiv Novog Pazara u Beogradu, na društvenim mrežama se oglasio potpredsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća Esad Rahić.

On je poručio da “zbog otvorenog i kontinuiranog teroriziranja, prijetnji, nacionalnog i vjerskog ponižavanja sportista i bošnjačkog naroda” svi sportski klubovi iz Novog Pazara treba da napuste ligaška takmičenja i istupe iz liga.

“Pjesma ‘Zemljom ovom ime tvoje vječno će se oriti, protiv poturica roda svoga uvijek ćemo se boriti’ uz jednosatno skandiranje fašističkih povika raznih vrsta, uključujući slavljenje i veličanje osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića pratili su cijeli tok jučerašnje rukometne utakmice Crvena Zvezda – Novi Pazar u Beogradu.

Slična atmosfera prati gostovanja svih sportskih klubova iz Novog Pazara već duže vremena. Poruke sa tribina su također uvijek slične i šalju nam jasne impulse šta misle o nama i šta osjećaju prema nama.

Napuštanjem svih ligaških takmičenja pokazaćemo da poštujemo sami sebe i da se ne može beskonačno gaziti po našem nacionalnom i ljudskom dostojanstvu”, kazao je Rahić.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest
2 Komentara
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Spp pomirenje
Spp pomirenje
11 mjeseci ranije

Rahicu ti si iz sdp,rasima ljajica.jasno je što ti zagovaraš takve stvari.mi iz spp smo za mir,rahatluk i pomirenje..taman kad bi bilo sto za jednoga i kad bi nas krpili koncem diktori.i glavu da izgubiš.dok elma elfić oponaša fukciju zamjenika ministra za obrazovanje a njen muž zukorlic mijenja dačica,mi smo kabul sve da oprostimo..i oprostit ćemo..a klubovi ostaju u srpske lige i basta.!!!

Gradaščević
Gradaščević
Odgovor za  Spp pomirenje
11 mjeseci ranije

I Kerovi imaju više Dostojanstva od Muslimana iz Sandzaka Rasim i Zukorlić predstavnici Ko dva kera,bojkotujte sve neplacajte nista toj Genocidnoj tvorevini, da ako baci neko Atomsku direkt na moju kuću i sve moje pobije ali sa njima i svo ovo zlo od Naroda Srbistanskog.

2
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker