Sandžak – Pomoć nikad potrebnija

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Čim je dobio dozvolu da se slobodno kreće u vreme vanrednog stanja i policijskog časa, humanitarac i naš saradnik Hido Muratović ponovo je krenuo u pohod na siromašne, stare i bolesne na Goliji, Rogozni, Pešteru i Kopaoniku sa namerom da im uruči donacije naših čitalaca i željom da im pomogne da lakše prežive u ovim za Srbiju i ceo svet vrlo teškim danima.

280326c2 1068x1424

{module Oglas 2019 – U članku 1}

– Mnogo je starih koji žive sami, siromašnih i bolesnih koji su i pre pojave virusa korona i uvođenja vanrednog stanja jedva preživljavali. Sada su u još težoj situacija, zima je, daleko su od grada, nemaju nikakve prihode, mnogi ni hrane, neki čoveka nisu videli danima, a lekara godinama i decenijama. Pomoć im nikada nije bila potrebnija – priča Muratović i naglašava da je jedina dobra okolnost što njegovi i štićenici Humanitarnog mosta „Vesti“ nemaju šansi da se zaraze, jer danima i mesecima nemaju sa kim da progovore.

Prva donacija vredna ukupno 150 evra, koju su obezbedili naši čitaoci iz Nemačke, uručena je porodici Milanović iz Žunjevića na Rogozni, kojoj čitaoci „Vesti“ godinama pomažu da preživi na opusteloj planini. Glava porodice Milan Milanović, njegova supruga Eva i ćerkica Marija – Mara puno su se obradovali brašnu i drugim namirnicama koje nisu uspeli da kupe i donaciji od 100 evra koju će potrošiti za dodatne namirnice i najpotrebnije lekove.

{module Oglas 2019 – U članku 0}

– Slušali smo i gledali na televiziji kako narod prazni rafove i za ne daj bože pravi zalihe brašna i drugih namirnica, a mi u kući nismo imali ni dinara da kupimo makar i džak brašna. Ova donacija došla nam je u pravom trenutku kad nam je možda najteže u životu. Hvala čitaocima „Vesti“, hvala Hidu Muratoviću što je i u ovom, za njega rizičnom, a za nas teškom trenutku našao načina da nas poseti i da nam pomogne. Nikad mu to nećemo zaboraviti. Bog neka ga čuva – priča Milan Milanović.

Drugi paket namirnica i još 100 evra dobili su starica Emina Amčović i njen sin Ismet iz zabite Banovice podno Peštera. Iako u godinama, Emina sama u muci i sirotinji brine o Ismetu koji od malih nogu boluje od teškog oblika epilepsije i bez ikakvih primanja održava njihovo domaćinstvo. Pošto je starija osoba zbog opasnosti od korona virusa ne sme da se kreće, a kuću ne sme da napusti i zbog Ismeta koga ni trenutka na sme da ostavi samog.

{module Oglas 2019 – U članku 2}

– Ništa nismo uspeli da spremimo za ovo vanredno stanje i teške dane koji će, bojim se, potrajati. Kad smo ugledali Hida Muratovića kao da nas je sunce ogrejalo. Kad god nas on poseti donese nam radost i nadu – priča starica i naglašava da očekuje da ih poseti bar neko iz opštine.

– Niko nas nikad nije posetio, niti nam pomogao. Da nije bilo Muratovića i čitalaca „Vesti“ verovatno bismo i gladovali. Hvala Hidu, hvala „Vestima“, hvala svim dobrim ljudima koji su i u ovim teškim vremenima uz nas. Daće bog da se sve dobro završi – ističe Emina.

Akcija se nastavlja

Poznati dobrotvor planira da sa akcijom pružanja prve pomoći najpre dugogodišnjim štićenicima našeg Humanitarnog mosta, a i drugim nevoljnicima u ovom kraju, nastavi i narednih dana i da, uprkos koroni i vanrednom stanju, stigne do svih najzabitijih sela u ovom kraju.

(Vesti online)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker