Zukorlić – Ugljanin i Ljajić za 30 godina nisu doveli nijednog investitora u Novi Pazar (Video)

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Lider Stranke pravde i pomirenja akademik Muamer Zukorlić bio je gost jutarnjeg programa Happy televizije. Akademik Zukorlić predstavio strateški  plan razvoja sandžačkih opština, istakavši da pored osnovne funkcije, a to je razvoj, ima i ugovornu obavezu prema onima koji će dati podršku Stranci pravde i pomirenja.

Capture 4

{module Oglas 1 – 2020}

–  Vi se sjećate, ja sam prije četiri godine obećao narodu vraćanje etike u politiku bez obzira što je to izgledalo iluzorno ali evo nije. Ovo je dio etike u mojoj odnosno našoj politici. Zašto? Zato što ta strategija razvoja Novog Pazara i za sve ostale gradove i opštine za koje smo uradili, znači zapravo na neki način vrstu ponude našem narodu. Tu je sve precizno, koju je radila grupa ekonomista sa Internacionalnog univerziteta, veoma temeljito, osnovano, stručno i van bilo kakvog politikanstva. Ključna poenta je u tome da sada narod može na ovome odlučivati da li će nam dati većinsku podršku ili ne. Onog trenutka, 21. juna, ukoliko narod ovo prihvati i svojim glasovima potpiše ovu ponudu ona postaje obligacioni ugovor. Dakle, ovo je naša ponuda. Ne mogu ja sutra kao političar ili neko od mojih saradnika da kaže da nismo baš tako mislili. To je jedan potpuno novi kvalitet u politici. Bez prevara, bez manipulacije i tih akrobacija na koje smo navikli gdje političari ispričaju, odu, drugačije to izađe, okolnosti se promjene. Dakle, to je ono što je novi kvalitet. Naravno da to nije tako atraktivno jer pisana riječ kod nas nije atraktivna, ali je to zaista sve stručno. Poenta je u tome da je sve napisano. Ja ne želim niti mogu ikada sebe dovesti u situaciju da kažem da nisam baš to obećao, kazao je Zukorlić.

{module Oglas 0 – 2020}

Akademik Zukorlić je iznio ocjenu o radu dvije vladajuće stranke na prostoru Sandžaka, da za 30 godina vlasti nisu doveli nijednog investitora, a zatvorene su fabrike koje su bile simbol ovih prostora.

– U Novom Pazaru 90-tih godina je bilo nekoliko desetina velikih fabrika koje su zapošljavale na hiljade radnika. Znači, ove dvije politike koje su dominirale ovim prostorom, za 30 godina su zatvorili sve te fabrike i baš nijedna nije preživjela, i to je pod broj jedan. Pod brojem dva, imali smo blizu 10.000 proizvodnih subjekata, malih porodičnih preduzeća i to je 90% propalo. Pod vlašću ove dvije stranke, a ovo su činjenice, nema tu emocija i ljubavi. A treća stvar je najgora, jer je neki političar u svoje gradu neku investiciju donio, od Krupnja, Loznice pa oko dijela autoputa, a ova dva političara za 30 godina nijednog investitora nisu doveli u Novi Pazar.

{module Oglas 2 – 2020}

https://www.youtube.com/watch?v=jmnX5iZynME

Izvor: SANA

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.