Zukorlić: SDA i SDP skreću pažnju sa potpune ispražnjenosti i afera koje ih potresaju

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Nosilac liste “Matica bošnjačka” u Bošnjačkom nacionalnom vijeću i lider Stranke pravde i pomirenja Muamer Zukorlić, gostujući u emisiji “Bosančica” na Sandžak TV oduzimanje vijećničkog mandata okarektarisao je kao “provokaciju” koja za cilj ima skretanje pažnje sa potpune ispražnjenosti i afera koje potresaju druge dvije političke opcije koje učestvuju u radu BNV, prenosi SANA.

muftija 1

{module Oglas 1 – 2020}

“Vi znate da je ono u čemu su oni do sada bili neprikosnoveni u proteklim političkim kampanjama jeste atmosfera zatezanja, atmosfera napetosti, atmosfera svađa i onda atmosfera blaćenja. Dakle, to je njihov milje. Obzirom da smo mi poodavno objavili da ćemo po svaku cijenu izbjeći atmosferu tenzija i svađa, sada tamo njih hvata nervoza. Mi ostajemo dosljedni tome, izbjegavamo svaki sukob, svađu, blaćenje i upravo tu današnju odluku o navodnom oduzimanju mandata meni iz BNV treba tako shvatiti. Treba je shvatiti kao provokaciju koja bi trebala sada da napravi temu, jer oni nemaju afirmativne teme o kojima se može govoriti. Ako krenete o ekonomiji imate totalni kolaps, socijalna pitanja – totalni kolaps, infrastruktura – totalni kolaps. Ako ih pitate da podnesu izvještaj šta su uradili za 30 godina – totalna bruka. Znači ako sve to imate, onda nemate temu. Onda je najbolje napraviti problem.

Oni računaju, sada ćemo mi da donesemo odluku da isključimo iz BNV Zukorlića, da mu oduzmemo mandat, i onda ću da nastane neki šok, neka tenzija, onda ćemo mi da plahovito reagujemo e kako vi udarate na našega lidera, pa ćemo neke skupove, proteste itd…Bože sačuvaj, taman posla.

{module Oglas 0 – 2020}

Cilj i namjera jeste da se skrene pažnja sa njihove potpune ispražnjenosti, a drugo kada tome prislonite sve ono što ih prati, afera potpredsjednika jedne stranke iz Sjenice, afera drugog potpredsjednika iz Frankfurta, šta oni imaju da ponude javnosti? Sada pokušavaju na naprave problem ovom odlukom. Obavijeste me da u odluci piše da meni oduzimaju mandat, a dodjeljuju ga prvom sljedećem na listi, a prvi sljedeći na listi je Jahja Fehratović, tako da sada Fehratović ima dva mandata. To je politikologija SDA Sulejmana Ugljanina. Strašno.

Zukorlić je istakao i da je ovaj čin političkih oponenata pokazatelj njihove nemoći.

“Grupacija SDA vrtoglavo pada i to morate promatrati u kontekstu predstojećih izbora, jer vidite sada kada vi nemate poslije 30 godina šta da ponudite narodu. Ne možete poslije 30 godina reći: Mi vam obećavamo to i to. Poslije 30 godina je svaki politički subjekt toliko iscrpljen da on nema više ni kap soka koji se može iz njega dobiti. I sada imate taj otežavajući faktor. Ni SDA, a ni SDP nemaju šta da kažu narodu, a u konkurenciji imaju nas, jednu potpuno svježu političku opciju koja je toliko ojačala svoje resurse, i idejne i programske i kadrovske i koja snažno pokazuje svježinu te ponude”, kazao je Zukorlić.

{module Oglas 2 – 2020}

Dodao je da odluka o oduzimanju mandata, kao i medijski naslovi kojima pokušavaju da ga dovedu u vezu sa ukidanjem mesheba i narkodilerom u Prijepolju predstavljaju podvale-faulove političkih oponenata koji su svjesni da “gube utakmicu”.

“Trebamo izdržati i ne upasti u zamku da uzvratimo na isti način”, poručio je Zukorlić.

Izvor: SANA

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker