Zukorlić: Pobedili smo prvi put posle 2010. godine

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Predsednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) Usame Zukorlić izjavio je večeras da je ta stranka, na osnovu 100 odsto obrađenih biračkih mesta u Sandžaku, pobedila na izborima za novi saziv Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV).

On je u obraćanju okupljenim pristalicama rekao da je pobeda posvećena osnivaču te partije i pokojnom sandžačkom muftiji Muameru Zukorliću.

“Sa naših 12 vijećnika nećemo moći samostalno da formiramo Vijeće, ali ćemo preostalim strankama ponuditi da formiramo novu većinu, da stavimo tačku na 32 godine mraka i diskriminacije. Vreme je, verujem i da drugi vijećnici neće imati srca da zbog jeftinih političkih poena produže vlast Vijeću koje ništa nije radilo kako treba decenijama”, rekao je.

Zukorlić je rekao da su u Novom Pazaru “vodili briljantnu kampanju”, ali da “jedna stranka, preko 50 direktora, robi 6.000 radnika”.

“I pored toga, mi smo uspeli da osvojimo prvo mesto u Sandžaku. A nastavnicima, medicinskim radnicima, privrednicima i ucenjenim radnicima kod privrednika poručujemo da smo krenuli ka njima da ih oslobodimo. Nastavljamo dok ne budemo imali preko 50 odsto glasova”, rekao je Zukorlić.

Nositeljka liste Stranke pravde i pomirenja Misala Pramenković kazala je da su Bošnjaci Sandžaka i Srbije pokazali da žele promene, da nisu zadovoljni načinom na koji je Vijeće vođeno prethodnih decenija i da žele zaokret.

“Pobeda liste SPP je pobeda slobode, dostojanstva i potvrda muftijinog puta i zalaganja za na polju nacionalnog interesa. Od 2010. godine nismo ni u jednom ciklusu trijumfovali, ali danas jesmo. Ovo je samo jedna etapa u našoj borbi”, poručila je ona.

Izvor:Radio Sto Plus (Nikola Kocovic)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker