Zukorlić: Muslimanima na Sajmu obezbijediti halal program i što prije opremiti covid centar u Pazaru (Video)

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Akademik Muamer Zukorlić se osvrnuo na trenutno stanje u Novom Pazaru povodom pandemije virusa COVID-19, poručio da se muslimanima koji su upućeni na liječenje u bolnicu na beogradskom Sajmu obezbijediti halal program, te da se što prije u Novom Pazaru opremi covid centar.

027A6AB7 E6EC 4350 BD7F C0BE060E718C

{module Oglas 1 – 2020}

“Ono što me zabrinulo jeste činjenica da menadžment Opšte bolnice u Novom Pazaru, zajedno sa direktorom Mehom Mahmutovićem nisu spremno dočekali ovaj problem. Imali smo izjave da smo spremni a sada smo vidjeli da nismo spremni. Dakle, menadžment te bolnice nije spremno dočekao ovaj virus u Novom Pazaru. Ovo je grad sa 120.000 stanovnika i onda trebalo je kao i u drugim gradovima poput Beograda, Novog Sada ili Niša, i kod nas opremiti velike prostore.

Imamo halu Pendik, sportski centar i pitam se zašto se ti prostori nisu opremili za situacije privremenih bolnica. Sada imamo situaciju gdje su osobe iz Novog Pazara koje su pozitivne na testiranju na korona virus upućene na sabirni centar na beogradskom Sajamu i imamo konkretne probleme. Radi se o muslimanima među kojima su i žene muslimanke, sa određenim posebnim potrebama. Muslimanima je potrebna drugačija hrana od one koja se distribuira u tom centru na Sajmu. Mi tražimo da se odmah obezbijedi halal program za te ljude u Beogradu. Istovremeno tražimo i da se od sutra krene sa opremanjem prostora u Novom Pazaru jer ovo može eskalirati u mnogo veće brojke. Uslove za njihove potrebe na muslimanski način ali i obavljanje molitve odnosno namaza, biti mnogo lakše ukoliko imamo uslove u Novom Pazaru a ne u Beogradu ili na drugome mjestu”.

{module Oglas 0 – 2020}

Menadžment bolnice kao i krizni štab na čelu sa gradonačelnikom, nisu položili ovaj ispit do sada, zaključuje akademik Zukorlić.

“Njihova oglašavanja u javnosti su bila: gradonačelnik i niko od ljekara. Zašto nismo imali glas struke? Da ljudi iz struje govore o ovom pitanju nego je valjda trebalo neke političke poene skupiti, onda imamo oglašavanje gradonačelnika da su spremni, gospodo za šta ste spremni je moje pitanje. Vidite i sami da niste spremni. N želim da ovo pitanje politizujem niti da previše napadam, već želim da ukažem na greške. Ako ste do sada griješili, ispravite to. Od sutra krenite i tražite opremanje sportskih hala i da tu imamo prostore ako bude potreba za tolikim brojkama.

SPP je dva dana nakon proglašenja vanrednog stanja, uputio je zvaničan dopis i predsjedniku i svima kojima je to bilo neophodno, tražeći respiratore kojih ovdje nema dovoljno pa mi je drago da ćemo ih i dobiti. Imamo već sutra realizaciju. Naravno, nisam za to da se od ovoga pravi politička kampanja i slikanje ali u svakom slučaju hvala vrhu države koji je reagovao na naš zahtjev. Da je dao Bog da nam ne budu potrebni, ali čim je krenulo, prosto nije bilo teško zaključiti da će nam biti potrebni.” završava akademik Muamer Zukorlić. (Sana)

{module Oglas 2 – 2020}

{source}
<!– You can place html anywhere within the source tags –>

<iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FSandzakPRESS%2Fvideos%2F263886954613474%2F&show_text=0&width=560″ width=”560″ height=”315″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowTransparency=”true” allowFullScreen=”true”></iframe>
<script language=”javascript” type=”text/javascript”>
// You can place JavaScript like this

</script>
<?php
// You can place PHP like this

?>
{/source}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.