Zukorlić apelovao na sandžačku dijasporu: Ostanite gdje ste se zadesili, to je vaša ljudska i vjerska obaveza! (Video)

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) Muamer Zukorlić je na press konfereciji povodom novonastale situacije uputio poruku da je ljudska i vjerska obaveza svih da u potpunosti poštujemo sve odredbe za suzbijanje koronavirusa u cilju očuvanja života i zdravlja građana.

muamer zukorlic press 4 696x469

{module Oglas 2019 – U članku 1}

Poseban apel uputio pripadnicima sandžačke dijaspore.

“Mi ovdje u Sandžaku, sa najmlađim stanovništvom u Evropi, imamo najveće šanse da se odbranimo od ove opake opasnosti. Ukoliko se budemo pridržavali, osnovnih, etičkih, vjerskih, civilizacijskih ali i zakonom utvrđanih normi, u pogledu higijene, komunikacije sa drugima i cjelokupnog ponašanja. Za pripadnike sandžačke dijaspore imam posebnu poruku, a to je da ostanu na mjestima gdje su se zadesili. Znajte da vam je ljudska i vjerska obaveza da ostanete na tom mjestu”, rekao je Zukorlić podsjetivši na riječi vjerovjesnika Muhammeda a.s.

“Kada se desi zaraza, svako neka ostane tamo gdje jeste. Ukoliko je u mjestu zaraze, nema pravo da izađe, a oni koji su u mjestima gdje nema zaraze nemaju pravo da ulaze u mjesta koja su zaražena”.

{module Oglas 2019 – U članku 2}

Znam da volite sve, od porodice do grada, i baš zbog toga nemojte dozvoliti da im prenesete virus, a to je veliki zločin. Prenjeti virus namjerno ili nenamjerno, je veliki zločin. Budite u samoizolaciji i nemojte sebi dopustiti neodgovornost. Vi koji ste ušli u zemlju, obavezni ste da se pridržavate svih odredbi za šta ćete se kajati cijeloga života, apelovao je Zukorlić.

Zukorlić je podržao Islamsku zajednicu Srbiji na čelu sa sa Mevlud ef. Dudićem, koja je jutros donijela odluku da suspenduje džumu i druge džematske namaze u cilju eleinisanja rizika od zaraze koronavirusom.

“To je jedan veoma odgovoran čin. Ja im na tome zahvaljujem i dajem potpunu podršku. Pozivam sve muslimane da ih podrže jer se tako podrža odgovorno rukovodstvo, ne vodeći se emocijama. Emocija sam svestan i lično ih imam, znam kako je svakom vjerniku koji nije propustio džumu, kome ta džuma znači duhovni i morlani život, koja ga ispunjuje. Vjera islam nema u sebi niti jedan propis koja izlaže ljude opasnosti.

Sve što šteti nema mjesta u islamu, to je osnovni princip vjere islama. Vjeru je Svevišnji Allah dž.š. objavio da bi koristila ljudima, ukoliko jedan propis šteti ljudima onda se eliminiše, dok se normalno ne funkcioniše. Pozivan i sve džematlije da poštuju ovu odluku, da je do kraja razumiju. Ovo donešeno na vjerskim principima, ali i u interesu samih muslimana”, rekao je Zukorlić.

Pogledajte video :

{module Oglas 2019 – U članku 0}

{source}
<!– You can place html anywhere within the source tags –>

<iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FMuamerZukorlic%2Fvideos%2F997143827348045%2F&show_text=0&width=560″ width=”560″ height=”315″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowTransparency=”true” allowFullScreen=”true”></iframe>
<script language=”javascript” type=”text/javascript”>
// You can place JavaScript like this

</script>
<?php
// You can place PHP like this

?>
{/source}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker