Vučićev režim oživljava genocidnu politiku prema Bošnjacima

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Stranka demokratske akcije Sandžaka najoštrije osuđuje napade koje Vučićev režim izvodi na integritet, suverenitet i rukovodstvo susjednih država, ugrožavajući tako mir i stabilnost čitavog regiona.

sda25

{module Oglas 2019 – U članku 1}

Iza ovih napada krije se očigledna namjera veliko-srpskog režima da destabilizacijom dovede do novih sukoba na ovim prostorima kroz koje želi ostvariti svoje teritorijalne pretenzije prvenstveno na štetu Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Nacionalistički režim Srbije svojom ratnohuškačkom retorikom godinama unazad oživljava genocidnu politiku prema Bošnjacima.

{module Oglas 2019 – U članku 0}

SDA Sandžaka upozorava da je ovo onaj isti model destabilizacije i agresije koji smo vidjeli devedesetih godina prošlog vijeka, koji danas izvode isti ljudi i ista politika vođena idejom stvaranja “velike Srbije”.

Očigledno je da državni vrh Srbije za ovakvo ponašanje ima podršku onih faktora kojima nije u interesu da se zemlje Zapadnog Balkana uspješno integrišu u EU i NATO.

Stranka demokratske akcije Sandžaka upućuje poziv Evropskoj uniji, ali i svim međunarodnim institucijama i organizacijama da krajnje ozbiljno shvate ovo destruktivno ponašanje i postupanje Vučićevog režima prema susjednim državama, ali i prijetnje građanima Sandžaka koji odbijaju da učestvuju u njihovoj agresorskoj politici.

{module Oglas 2019 – U članku 2}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Povezani članci

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker