Vučić: U novoj Vladi biće najviše Bošnjaka u istoriji Srbije

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će Bošnjaci u svim državnim organima, počev od Vlade, imati “značajno” više predstavnika od onoga što bi imali proporcionalno broju stanovnika.

Vučić je na otvaranju puta Novi Pazar – Tutin rekao da je siguran da će u novom kabinetu biti “najviše Bošnjaka” u istoriji Srbije.

“Želimo da vidite da mi Bošnjake doživljavamo kao sestre i braću, ne kao neko strano telo. Želimo da znate da u Srbima imate braću i prijatelje.

smeta nam kad volite Sarajevo ali sam srećan kad vidim da sve više Bošnjaka dolazi u Beograd jer Beograd je vaš glavni grad i uvek ste dobrodošli”, kazao je predsednik.

Navodeći da država neće praviti razliku po nacionalnoj i verskoj pripadnosti, Vučić je najavio da će biti rešen “problem s vatrogascima”, odnosno primedbe Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) o navodnom diskriminaciji Bošnjaka na konkursu za prijem u vatrogasno-spasilačke jedinice MUP-a Srbije.

“Želim da se lično uključim i da pronadjemo rešenje. Verujem da ove nedelje možemo da izadjemo sa zaključcima koji će zadovoljiti sve a koji neće ići protiv pravde”, kazao je Vučić.

Dodao je da Srbi kao većinski narod, moraju da pokažu otvorenost.

“Kad imamo prvog generala Bošnjaka u Vojsci Srbije, dajte da ih imamo više, da ovde ljudi doživljavaju vojsku kao svoju. Hoćemo da izgradimo mir koji će trajati zauvek i to ne samo mir u bukvalnom smislu, već da se svi osećate dobro bez obzira na naciju i veru”, rekao je Vučić.

Najavio je da će u Sandžak biti uloženo i izgradjeno “mnogo toga”.

“Samo da znamo da smo zauvek zajedno i da ćemo zajednički da gradimo budućnost u ovim teškim trenucima”, kazao je Vučić.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
4 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Nana
Nana
3 mjeseci ranije

Za Bonjake nema veće nedaće nego poltroni na vlast,Bošnjaci koji će lizati du.e vladaru i puniti svoje dzepove nama ne trebaju,Bošnjaci ulizice su broj za zamajavanje javnosti.Vama trebaju ulizice za pokriće ..,Da je pravde trebalo bi da Vlada ulaže u Pazar kao u Čačak A Bošnjaci da imaju prava kao Srbi.Dosta nam je Sejda.

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
3 mjeseci ranije

Da nas je najviše u MUP-u, vatrogasnoj jedinici, sudstvu, tužilaštvu, inspekcijama, itd. bio bih vam zahvalan, i uverio bi me da nisi više onaj (100 za 1), ali ovako sam siguran da se nisi promijenio ni za jedan promil, jer, ako nas ne ubijate oružjem, nastavili ste ekonomski, tako da svakodnevno puni autobusi Bošnjaka odlaze put zapadne Evrope.

Bego
Bego
3 mjeseci ranije

Kakva laz , moze biti ali samo koji slusaju tebe i tvoja naredenja.
Vatrogace niste primili a ne da odlucuju u vladi o necemu.

Tu i tamo
Tu i tamo
3 mjeseci ranije

To kaza pa ga smaza!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
4
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker