Vučić: Spreman sam da sa Zukorlićem nastavim saradnju i gradimo bošnjačko-srpske odnose

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Na pitanje novinara kako vidi bošnjačko-srpske odnose, nakon smrti akademika muftije Muamera Zukorlića, koji je, kako je rekao novinar, bio “stožer ideje o pomirenju”, a njegov sin najavio da će ići istim putem, Vučić je rekao da ne želi da komentariše politiku, da je sa Zukorlićem često razgovarao o odnosima Srba i Bošnjaka, koji su, istakao je, od ključnog značaja za razvoj i napredak cijelog Balkana. 

– Mi smo imali nerijetke razgovore o odnosima Srba i Bošnjka i smatra da su ti odnosi od ključnog značaja za razvoj i napredak celog Balkana. Mi smo razgovarali o brojnim projektima, kao što na gotovo svakodnenvnom nivou razgovaram sa Rasimom Ljajićem. Upoznao sam i sina muftije Zukorlića, uvek smo spremi da razgovaramo, da nastavljamo svaku vrstu saradnje, ali i da gradimo bošnjačko-srpske odnose.

Dodao je da je zadovoljan što je, tokom jučerašnjeg, višečasovnog razgovora sa građanima tog kraja, odgovarao na pitanja svih i što su svi uspijevali da, uprkos stalnim pokušajima da se govori o lošim temama i stvarima, ponekad i kroz šalu govorili o pitanjima od značaja.

– Ljudi su mogli da vide da država nije pravila, ni na ovom prostoru, niti drugde, razliku između Srba i Bošnjaka i da smo na jednak način slušali i jedne i druge i da nastojimo ovde da uložemo novac, rekao je predsednik Srbije.

Dodao je da će deo puta Požega – Duga Poljana koštati i više od 1,5 milijardi eura, radovi na bolnici 70 miliona, što su, uz regionalne i lokalne puteve, milijarde eura, koliko nije uloženo u taj kraj od 1945. godine na ovamo.

Kao ilustraciju, naveo je da je još u vrijeme bivšeg predsednika Borisa Tadića 2004. obećana obilaznicu oko Novog Pazara, a sada, na pragu 2022. godine, ni projekta nema.

“Zato sada gradimo put, izgradili smo dijagnostički centar, nove angio sale kojima je samo juče spaseno četiri života. To su važne stvari. “, rekao je Vučić.

Izvor.Tanjug

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker