Vođa Levijatana pozvao na ubistvo bošnjačkih predstavnika u Skupštini

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Pavle Bihali, vođa ultra-desničarske organizacije Levijatani, koja je učestvovala na posljednjim parlamentarnim izborima, putem Twittera pozvao je na teroristički čin ubijanja bošnjačkih narodnih poslanika u Skupštini Srbije porukom “3, 2, 1” uz simbol bombe.

pavle bihali 696x469

{module Oglas 1 – 2020}

Ime Pavla Bihalija, čovjeka koji je spojio nemoguće – jevrejsko poreklo i nacističke simbole, se vezuje se za veličanje nacističke ikonografije, upućivanje javnih pretnji i slanje nacionalističkih i antimigrantskih poruka.

Koriščenje amblema, istovetnih onima koje je koristio njemački Rajh, za Pavla Bihalija, čovjeka jevrejskog porekla, nije problematično. Njegova tetovaža mrtvačke glave identična je simbolu SS divizije “Totenkopf”. Riječ je ozloglašenoj grupi čuvara konc logora, odgovornih za brojne zločine učinjene u Drugom svjetskom ratu.

Napad na bošnjačke narodne predstavnike javno je osudio administrator Facebook stranice Stari Dedo:

“Jasno je svima da se ne slažem sa politikom ovih četvero ljudi koji sjede u parlamentu ali to nije razlog da ne stanem u odbranu kada su ovakvi izlivi mržnje i šovinizma na djelu. 3, 2, 1 i bomba je ono što bi im poželio, (vjerovatno i uradio) Pavle Bihali, vođa Levijatana, nacista koji je spojio nemoguće – svoje jevrejsko porijeklo i nacistički krst u jedno.

{module Oglas 0 – 2020}

Pavle Bihali, vođa Levijatana, nacista koji je spojio nemoguće – svoje jevrejsko porijeklo i nacistički krst u jedno. Šovinista koji je učestvovao na posljednjim izborima, onaj koji juri migrante, maltretira ih, prebija i pljačka, onaj koji želi jednonacionalnu Srbiju bez manjinskih naroda, kriminalac koji je odrastao uz zemunski klan, Arkana i Luku Bojovića, mora biti adekvatno kažnjen za ovakve prijetnje.

Danas su prijetnje uperene prema njih četvero, sutra protiv bilo koga od nas”, navodi se u osudi napada na Facebook stranici Stari Dedo.

{source}<iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FStariDedoNP%2Fposts%2F1558635870971703&width=500″ width=”500″ height=”735″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowTransparency=”true” allow=”encrypted-media”></iframe>{/source}

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex