Ugljanin: Politički kapital iskoristiti za rešenje statusa Sandžaka

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Novi Pazar — Predsednik Stranka demokratske akcije Sandžaka Sulejman Ugljanin podržao inicijativu za formiranje zajedničkog bošnjačkog bloka u Skupštini Srbije.

ztuje567utzut

{module Oglas 1 – 2020}

On je ocenio da je to politički kapital koji je potrebno iskoristi i za trajno rešavanje statusa Sandžaka.

SDA Sanžaka podržava poziv BNV da se bošnjačke političke stranke udruže oko ostvarivanja ciljeva od opšteg značaja za bošnjački narod u Sandžaku, naveo je Ugljanin u pismu predsednici Bošnjačkog nacionalnog vijeća Jasmini Curić povodom inicijative.

“Čvrsto stojimo u uverenju da ciljevi na kojima predlažete okupljanje bošnjačkih političkih stranaka predstavljaju realno i praktično rešenje te politički kapital koji se treba iskoristit za trajno rešenje i statusa Sandžaka i statusa bošnjačkog naroda ali i rešenje svih ekonomskih, socijalnih i drugih pitanja od značaja za sve građane Sandžaka”, naveo je Ugljanin.

{module Oglas 0 – 2020}

Ugljanin u pismu kaže da želi da podseti da je SDA Sandžaka, na inicijativu BNV najvišeg političkog i predstavničkog tela Bošnjaka, na svojim organima usvojila Platformu za rešavanje statusa Bošnjaka i Sandžaka i specijalni status kao model autonomije za Sandžak.

“Priznavanje statusa državotvornog i konstitutivnog naroda Bošnjacima u Srbiji, kao i ostvarivanje drugih ciljeva navedenih u Vašem pismu jesu osnovna programska i politička opredeljenja SDA Sandžaka”, naveo je Ugljanin.

SDA poziva ostale bošnjačke stranke da prihvate poziv BNV i da odmah počnu razgovore. (Tanjug)

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker