Ugljanin: ”Ako ne pobijedi SDA Sandžaka sve će nestati sa ovih prostora”

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Predsjednik SDA Sandžaka i nosilac liste te stranke na predstojećim izborima Sulejman Ugljanin izjavio je sinoć da je “Sandžak interes svih građana i naroda” koji žive u Sandžaku.

suljo

{module Oglas 2 – 2020}

“Sandžak je ključ regionalne stabilnosti i saradnje na Balkanu i rješenje svih teritorijalnih i političkih sporova između naroda i novonastalih država na Balkanu”, ponovio je Ugljanin.

U obraćanju aktivistima i simpatizerima stranke novopazarskih naselja Selakovac, Varevo, Dohoviće, Rajčinovića i Požege podsjetio je da su osnovali stranku u koju su ugradili ime Sandžak i rekli da je “minimum za naš opstanak autonomija Sandžaka sa pravom priključenja jednoj od suverenih republika”.

“Nismo dirali u vojske i insistirali da ulazimo u sukobe s drugim narodima, nego da zaštitimo svoja prava, slobodu i ravnopravnost. Sandžak je garant slobode, Bošnjacima i svim drugim narodima i građanima koji žive ovdje”, rekao je Ugljanin u obraćanju na predizbornom skupu u jednom restoranu.

{module Oglas 1 – 2020}

Kako je naglasio osnivač i lider SDA Sandžaka, vraćanje statusa naroda Bošnjacima je obaveza Evropske unije jer međunarodno pravo garantuje da se jednom stečeno pravo naroda ne može oduzet i zabranit.

“Neka glasaju za sebe. Tražimo slobodu, razvoj i ravnopravnost za građane Sandžaka. Za Bošnjake tražimo da budi ravnopravni u Sandžaku”, istakao je Ugljanin.

On je ocjenio da su izbori 21. juna, izbori za budućnost jer, kako je ukazao, “ako ne pobjedi SDA Sandžaka sve će nestati sa ovih prostora”.

{module Oglas 0 – 2020}

sd2

“Stvaraju se mogućnosti da nakon ovih izbora, sa novim predstavnicima EU mijenjamo stanje. Suverenitet države građani. Zato je važno da svako prenese suverenitet na onoga kome dae glasa. Ako glasata za SDA mi preuzimamo obavezu da se izborimo za prava građana Sandžaka i u Beogradu, Bruxellesu i Washingtonu”, poručio je Ugljanin.

On je ukazao da je sramota za srpski narod, posebno za Bošnjake, da glasaju za broj 1 (listu Aleksandra Vučića) na kojoj su, kako je naveo, radikali-četnici koji su organizovali zločine genocida u Bosni, te podvukao da SDA Sandžaka, kako bi legitimno zastupala Bošnjake treba da na lokalu dobije minimum 51, a na republičkim izborima 60 posto glasova.

sda3

“Razgovarajte sa onima koji su u pomoćne stranke Aleksandra Vučića, recite im da glasaju protiv svog djeteta. Ako glasa za tu listu on seče granu na kojoj stoji, sječe budućnost svom djetetu. Najbolje su plaćeni ljudi koji u posljednjih dvadeset godina rade na rušenju SDA. Oni koji od Vučićevih para hrane svoje dijete neka čekaju sutra četnika. Oni koji traže vodu i kanalizaciju dobiće je i od Šešelja. Mi hoćemo da obezbjedimo slobodu i ravnopravnost”, zaključio je, između ostalog Ugaljanin”.

SDA Sandžaka je parlamentarna stranka od osnivanja 1990. godine, sa listom “SDA Sandžaka- dr. Sulejman Ugljanin” na parlamentarnim izborima nastupa pod brojem 11, a na lokalnim izborima u Novom Pazaru pod rednim brojem 4.

Na predizbornom skupu govorili su i kandidat za narodnog poslanika Enis Imamović, prvi na listi kandidata za odbornike u parlamentu Grada Novog Pazara Rešad Ugljanin i kandidat za odbornika Džemail Sinanović, Zuhdin Curić i Selma Pluncević.

Foto: SDA Sandžaka

Izvor:SNews

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker