SPP podržala Vučića za predsjednika države – Pročitajte 13 argumenata

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Nakon opsežne analize 217 delegata se izjasnilo o predstojećim predsjedničkim izborima. Glasovima većine je odlučeno da Stranka pravde i pomirenja na predstojećim predsjedničkim izborima podrži kandidata Aleksandra Vučića za predsjednika Srbije.

Pored razlika u političkom diskursu između Stranke pravde i pomirenja i Srpske napredne stranke i tačaka oko kojih se naše dvije političke opcije ne slažu, Glavni odbor je odlučio dati povjerenje Aleksandru Vučiću u odnosu na druge kandidate, jer preostali kandidati su iz redova kvazi-demokratskih režima koji su u ranijim periodima počinili veliku štetu našem narodu u Sandžaku, ili su iz redova ultra-desničara koji negiraju Bošnjake, Sandžak i bosanski jezik.

Stranka pravde i pomirenja je odlučila podržati Aleksandra Vučića za predsjednika države zbog sljedećih argumenata:

1.Aleksandar Vučić je prvi lider države i većinskog naroda nakon Zorana Đinđića koji je želio razgovarati sa liderom našeg pokreta rahmetli akademikom muftijom Muamerom Zukorlićem. Drugi lideri su isključivo iskazivali otvoreno neprijateljstvo.

2.Aleksandar Vučić je na zahtjev rahmetli Muftije zaustavio torturu i nasilje koje se prakticiralo u vidu policijskog otimanja džamija i slanja žandarmerije protiv našeg naroda u Sandžaku.

3.Aleksandar Vučić je na zahtjev rahmetli Muftije zaustavio proces djelovanja Beograda ka cijepanju Islamske zajednice i omogućio ambijent ka vraćanju jedinstva Islamske zajednice, čime se Srpska napredna stranka obavezala koalicionim sporazumom.

4.Pod režimom Aleksandra Vučića je Islamskoj zajednici vraćeno više vakufa, Islamske ustanove u centru Novog Pazara, Stara Banja i druge parcele. SPP želi nastaviti procese restitucije vakufske imovine Islamskoj zajednici.

5.Pod režimom Aleksandra Vučića je vraćen značajan broj vjeroučitelja koji su nepravedno uklonjeni iz obrazovnog sistema 2008. i 2010. godine. SPP želi nastaviti sa procesom vraćanja islamske vjeronauke u potpunosti u sistem Islamske zajednice.

6.Neposredno prije preseljenja na Ahiret lidera Muftije Zukorlića, otpočeo je proces akreditacije departmana Internacionalnog univerziteta, koji se nastavio intezivno i nakon preseljenja. SNS je ispunio obavezu iz koalicionog sporazuma. SPP želi nastaviti sa razvojem visokog obrazovanja u Sandžaku.

7.U mandatu SPP-a, koji nosi stožernu vlast u Sjenici, Vlada Republike Srbije je na teritoriji te opštine najviše uložila u Sandžaku. Sjenica dobija najmoderniju školu u Srbiji, koju je dogovorio rahmetli Muftija Zukorlić.

8.Aleksandar Vučić je ispunio dogovor iz koalicionog sporazuma između SPP i SNS stranke da auto-put kroz Sandžak prođe trasom preko Pešteri, umjesto trasom preko Zlatara. Time su predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i predsjednik SPP-a Usame Zukorlić otvorili kamp za početak izgradnje auto-puta kroz Sandžak.

9.SPP ima potpisan koalicioni sporazum sa SNS-om i čini vlast u Sjenici, Prijepolju i Priboju. SPP ima namjeru proširiti svoju vlast i na opštinu Tutin i u perspektivi na grad Novi Pazar.

10.SPP ima namjeru reprezentirati Bošnjake i druge nacionalne zajednice u Vladi Republike Srbije kroz funkcije ministarstva, državnih sekretara, pomoćnika, savjetnika, direktora i drugih visokih funkcionera.

11.SPP ima namjeru da na čelo škola, bolnica, privrednih i bezbjedonosnih ustanova u Sandžaku dođu časni direktori, načelnici usljed čega će se obezbjediti bolji uslovi za proporcionalnu nacionalnu zastupljenost uposlenika.

12.SPP ima namjeru nastaviti velike infrastrukturne projekte u Sandžaku, kao što su auto-put, željeznica, gasovod, klinički centar i odrediti lokaciju za aerodrom u Sandžaku.

13.Stranka pravde i pomirenja je zahvalna predsjedniku države Aleksandru Vučicu što je podržao inicijativu da se u Skupštini Republike Srbije odvoji molitveni prostor gdje narodni poslanici muslimanske vjeroispovijesti mogu obavljati svoje vjerske dužnosti, ugledajući se na kralja Aleksandra Karađorđevića.

Akademik muftija Muamer Zukorlić je imao povjerenje u Aleksandra Vučića da ga podrži na predsjedničkim izborima 2017. godine, kada je imao mnogo manje argumenata.

Uvjereni smo da će plodovi ove podrške u sljedećem mandatu biti još veći za regiju Sandžak i sve narode Republike Srbije.

Pozivamo sve članove i simpatizere Stranke pravde i pomirenja da zbog navedenih argumenata 3. aprila, pored liste Muftijin amanet koju predvodi Usame Zukorlić pod brojem 8, glasaju na predsjedničkim izborima za predsjedničkog kandidata Aleksandra Vučića pod rednim brojem 6.

Info sluzba SPP

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
20 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Tutin321
Tutin321
10 mjeseci ranije

Koga god da izaberu Srbi,mi Bošnjaci moramo sarađivati sa njim.Živimo zajedno i dijelimo i dobro i zlo.Iz te saradnje treba izvuci maksimum za svoju zajednicu,ali ne na štetu nacionalnih interesa.Hvala Bogu,sve se beleži i pamti šta je ko radio u prošlosti,pa pamtimo kako su nas predstavljali ovi SDA patriote u Beogradu.Njihova glasanja za sve i svašta,sto su bili duže u Beogradu,mi smo kao narod gubili,a oni lično se bogatili.Tada im nije smatala ni vojska na Pešteru(bili u loži),ni koalicija sa radikalima u N.Pazaru.Podržali Velju Ilica za predsednika,čovjeka koji je prvi podigao četniku spomenik na Jabuci.A tek referedum,gdje smo od naroda postali nacionalna manjina,uz himnu protiv koje sada toliko dižu galamu.I ako je od najvecih licemjera i prevaranata u istoriji ovog podneblja,mnogo je.Ne prolazi vam to više,te laži i prazna demagogija.Vrijeme je da neko odgovara za decenijsku pljacku i devastaciju svega čega ste se dotakli.

sara
sara
10 mjeseci ranije

Usame Zukorlic je vrlo uspesan klon Ramzana Kadirova, kakvi ocevi, takvi im sinovi.
Sandzaku moj ponosni probudi se, osvesti se, sikterisi izdajice, ocisti svoje safove, pronadji put Haka, jer svaki drugi put vodi u provaliju.
Pesteru moj gordi i prkosni rasteraj crne oblake, neka opet sunce ogreje tvoje livade i pasnjake.
Nije vreme cutanja, kazimo glasno da necemo biti ceceni, da necemo Ramzana Kadirova za vladara i necemo da nam od naseg dragog zavicaja Sandzaka prave Ceceniju. Ucinimo to sada, zbog buducih pokoljenja, buducih generacija.

Zubar K. Mitrovica
Zubar K. Mitrovica
10 mjeseci ranije

Bosnjacko jedinstvo je moguce salj sa nama i kamdidatom kok vam mi reknemo da podrzite, ko ono onomat Velju Ilica i nasek pocasnok gosta velikok Vojislava Kostunicu. A ovi sto ne razmisljaju ko ovo kako mi vi reknemo razbijaju bosnjastvo ko ono sto su razbili islamsku zajednicu kad su ostali zajedno s Bosnjacima BiH i nisu hteli novu u Beogradu dje je nas predak Sveti Sava kojeg vi ne damo bes borbe ko ono kat sam se is Turske borijo.

Bego
Bego
10 mjeseci ranije

Sta radi Sandzacka ulema daje glas za onog sto kaze 100 za jednog.
Vucicava dela
100 za jednog
Podzava dodika u razbijanju Bosne
Podela Bosnjaka u Sandzaku
Podrzava ratne zlocice.
To moze samo udbaska ulema.

Zubar K. Mitrovica
Zubar K. Mitrovica
10 mjeseci ranije
Odgovor za  Bego

Takoe Bego, udbaska ulema je is Sarajeva a ne is Beograda, to svi znamo. I oni sto su ostali s bosanskom islamskom zajednicom razbijaju Bosnu, a ne mi sto imamo rejsa u Beograd. Ada u centar svaki put ot tebe.

Muamera
Muamera
10 mjeseci ranije

Svi ste vi koji pišete protiv Zukorlica ili neobrazovani totalno ili kriminalci kojima odgovara bezvlašće i korupcija

Bell
Bell
10 mjeseci ranije

Haha ha sta ce mucenici uhlebljeni u Bg spregama, drzavni pisari, sporednih ulaznih vrata u skupstini… Univerziteti??? Stanzane diplome se ne priznaju u EU narocito iz Medicine su “diplome” zamrznute do daljneg für EU dakle jedino se priznaju u Srbiji ispod stola. Sarena laza o Autobahnen? Ups ja to su zelje Srbijanske politike da povezu srbijanske zemlje… Lepo ovi delegati zive dok hiljade Bosnjackih sinova najamce po Eu baustelama…

Ella
Ella
10 mjeseci ranije

Merionte, poltroni vas ce se buduce genaracije stidet podrzavate srpske macionaloste Koji niti Nas priznaju kao narod, niti genozid u sreberenici, cime se dicite, izdajice za Rad jedne. Ili dvije fotelje sve ste izdali… Nadam se da ce vam brzo doci kraj

Zubar K. Mitrovica
Zubar K. Mitrovica
10 mjeseci ranije
Odgovor za  Ella

Takoe Ella. Jes da sam vas bas ja zvo da izadjete na izbore i podrzite ustav koji bas to kako kazes ne priznaje narod ravnopravnim niti osudjuje genocid. Cak vam i ljijpo vreme narucio tat da to uradimo. Ali sat smo skroz protif toga i ovih marioneta i poltrona.

Ella
Ella
10 mjeseci ranije

Hvala dragi moj, ja samo razmisljam svojom glavom I volim svoj sandzak I svoj narod, ne dam da u zaborav padnu Nase zrtve od strane srpske ruke, I jos vise cu se borit porotiv poltrona I mrioneta srpskog rezima. Mi smo narod Mi smo neko svoj na svome

Kladuša
Kladuša
10 mjeseci ranije

SPP je bruka i sramota,za neku funkciju u BG gde će samo plandovati bljuju po svom narodu.Najveće zlo u istoriji Sandzaka,.Glas protiv izdajica i munafika.Usame nema pojma nego profiteri oko njega su zlo.

Sekta
Sekta
10 mjeseci ranije

…Muamerdzije..,nastali u sandzaku na početku 21
vijeka.po sifatima slični ahmedijama…

Ella
Ella
10 mjeseci ranije
Odgovor za  Sekta

Njih zanima samo bogastvo I moc da bi to koristila I druge terorisali Koji nisu njihovo milsljanja a religiju zloupotrebljavaju u velikom stilu, sveti ih nije nista osim. Moci I vlasti. Zato ako imate I Malo savseti imalo zdravog razuma zamislite hoce te li glas dati vucicu za hatar vaseg vojvode Koji je sve izdao sto se izdat moze za fotelju u beogradu

Muamera
Muamera
10 mjeseci ranije
Odgovor za  Sekta

Imaju jedni nastali devedesetih trajali tridesetak godina i u aprilu 2022 vraćeni u šahte

Mačak na grobu
Mačak na grobu
10 mjeseci ranije

mačak na grobu je bidaat i praznoverje,jedan od oblika zavodjenja naroda sa pravog puta,od strane posrnule uleme iz izus-a i spp.

Emanet vi teški...
Emanet vi teški...
10 mjeseci ranije

,…Dršte se vučića, !!!!

Sam
Sam
10 mjeseci ranije

Zato je ovim hajvanima i bio onaj slogan…SAMO PRAVO I ŠTO DUBLJE (u šupak). Eto vidite šta je ostalo od one lazne i licemjerne politike onog Zukorlic Muamera. Običan šlam.

west
west
10 mjeseci ranije

Izborna Himna SDP-a i SPP-a, uzivajte:
https://www.youtube.com/watch?v=FvKORBTDam8

west
west
10 mjeseci ranije
Odgovor za  west

I to meni minusi!?
Posle bakljijade i ovog glasanja na mitinzima SDP-a i SPP-a treba da svira ova pesma.
Poslusajte! Super je.

Zubar K. Mitrovica
Zubar K. Mitrovica
10 mjeseci ranije
Odgovor za  west

Takoe west. Ovi misle da him je Vucic Velja Ilic ili Vojislav Kostunica pa da zasluzuje da i mi govorimo da hi glasaju. Zamisli ti to.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
20
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker