SPP: Grafiti u Beogradu su čin pretnje i mržnje

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Stranka pravde i pomirenja oštro osuđuje skrnavljenje prostorija Predstavništva Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru u Beogradu grafitom „SRBIMA SRPSKO“, koji je 17. 2. 2020. godine, tokom praznika u povodu Dana državnosti Republike Srbije, osvanuo na staklenom delu prostorija.

spp np

{module Oglas 2019 – U članku 1}

”Nema sumnje da je u pitanju poruka pretnje i mržnje upućenja ovom Univerzitetu zbog činjenice da je reč o visokoškolskoj ustanovi sa sedištem u Novom Pazaru, jedinom univerzitetu multietničkog sastava u ovoj zemlji.
Kada su prošle godine obijene i opljačkane prostorije SPP-a na susednoj adresi, smatrali smo da je to delo lopova i huligana. Međutim sada, posle ovih grafita, nije teško zaključiti da postoje oni kojima smeta drugo i drugačije i koji bi da to drugačije odstrane iz Beograda” navodi se u saopštenju za javnost SPP-a.

{module Oglas 2019 – U članku 0}

Kako se dalje navodi, prema svom idejnom i programskom opredeljenju, Stranka pravde i pomirenja će ostati dosledna delovanju u korist mira i stabilnosti afirmišući univerzalne vrednosti tolerancije i suživota.

”Od nadležnih državnih organa zahtevamo da pronađu, procesuiraju i sankcioniraju počinioce ovog čina, a od ključnih nosilaca političke odgovornosti očekujemo da ovo shvate kao znak da medijsko i opšedruštveno afirmisanje mržnje i netolerancije može imati i teže posledice” zaključuje se u saopštenju.

{module Oglas 2019 – U članku 2}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker