Škrijelj – Raspisati izbore za Skupštinu Sandžaka

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Predstavnik SDA Sandžaka Ahmedin Škrijelj izjavio je danas da ta stranka ne može prihvatiti promene izbornih uslova ukoliko se one dogovaraju samo između srpskih političkih stranaka, a da se zahtevi manjinskih partija ne ispune.

dino skrijelj 2 696x469

{module Oglas 2019 – U članku 1}

Škrijelj je, novinarima ispred Skupštine u pauzi međustranačkog dijaloga koji se vodi uz pokroviteljstvo EP, kazao da se, da bi izbori bili slobodni i demokratski, u rešenja koja se donesu tokom dijaloga moraju uključiti interesi i potrebe manjinskih političkih stranaka.

“Ako naših rešenja nema u finalnom proizvodu, nama se šalje jasna poruka da postoji politička saglasnost srpskog naroda da Bošnjaci, Albanci i druge manjine nisu dobrodošle u institucije i da se guraju u ilegalu”, kazao je Škrijelj.

{module Oglas 2019 – U članku 0}

Naveo je da su i danas ponovili zahteve SDA Sandžaka da se traži da Sandžak bude jedna izborna jedinica iz koje bi se biralo 20 poslanika, da jedna izborna jedinica bude Preševska dolina iz koje bi se biralo pet narodnih poslanika, jedna izborna jedinica Vojvodina gde, kako kaže, tradicionalno žive pripadnici 20 manjina, kao i da se smanji broj potpisa za političke subjekte manjina.

Naveo je da se u dokumentu koji je predstavljen na današnjem sastanku ne nalazi nijedan njihov zahtev što, kaže, pokazuje da Vlada ne planira da usvoji nijedan od tih zahteva kada je u pitanju promena izbornog sistema i zakonodavstva.

“Bez uvažavanja naših zahteva, ne samo da ne možemo govoriti o slobodnim, demokratskim i fer izborima, već možemo govoriti o tome da se nastavlja diskriminatorska politika među manjinama, a dovodi se i u pitanje legitimitet ove vlasti, kao i svake druge, da se u Sandžaku uopšte sprovedu izbori”, kazao je.

{module Oglas 2019 – U članku 2}

Upitan da li će SDA Sandžaka učestvovati na parlamentarnim izborima 2020. godine, Škrijelj je kazao da oni nisu rekli ni da neće ni da hoće izaći na izbore, te da će o tome doneti odluku, dodajući da će insistirati na svojim zahtevima sve dok postoji šansa da oni ispune.

Izvor: Tanjug

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.