SDA Sandžaka – Vlada Srbije da omogući rad i djelovanje predsjedniku SDA Sandžaka

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Stranka demokratske akcije Sandžaka obavještava javnost da je pisanim putem 23. i 27. marta, kao i 2. i 6. aprila 2020. godine zatražila od ministra policije da za vrijeme trajanja vanrednog stanja izda dozvolu za kretanje predsjedniku SDA Sandžaka dr. Sulejmanu Ugljaninu, radi obavljanja poslova predsjednika Stranke u službenim prostorijama Stranke i komunikacije sa državnim i lokalnim organima i političkim strankama.

88da8fe5886774f71352029b92922115

{module Oglas 1 – 2020}

Predsjednik Stranke, shodno svojoj funkciji, pred zakonom je odgovoran za predstavljanje, zastupanje i poslovanje Stranke što ga obavezuje na boravak u službenim prostorijama Stranke.

Srpski ministar policije još uvijek nije dostavio zvaničan pisani odgovor na zahtjeve koje je uputila SDA Sandžaka.

Vanredno stanje ne može biti alibi za pokušaj da se rad i djelovanje SDA Sandžaka, kao parlamentarne Stranke na republičkom i lokalnom nivou, suspenduje i da se predsjednik Stranke isključi iz političkog života u ovoj zemlji.

{module Oglas 0 – 2020}

Mjera zabrane kretanja, u slučaju predsjednika SDA Sandžaka isključivo se odnosi na godine starosti i ne postoje drugi razlozi na osnovu kojih bi se dr. Ugljaninu uskratilo pravo na kretanje te javno i političko djelovanje.

Tražimo od Vlade Srbije da, kao drugostepeni organ na osnovu svojih ovlaštenja predsjedniku SDA Sandžaka, neodložno izda traženu dozvolu i time omogući da predsjednik Stranke i Stranka demokratske akcije Sandžaka mogu nesmetano raditi i djelovati.

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker