SDA Sandžaka traži raspisivanje novih izbora

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Predsjedništvo SDA Sandžaka je na današnjoj sjednici razmatralo pitanje realizacije ostvarenih izbornih rezultata i donijelo sljedeće zaključke:

kcghkfzuior6uoi

{module Oglas 1 – 2020}

  • Izbori koji su održani 21. juna nisu bili slobodni, fer i demokratski. Kao stranka učesnica na izborima konstatujemo da su glasovi pokradeni i da su rezultati izbora falsifikovani, te kao takvi ne odražavaju izbornu volju građana Sandžaka.
  • Neregularnost izbora potvrđuje i konstatacija međunarodnih posmatača na osnovu kojih je samo u Sandžaku dokazana krađa glasova i namještanje izbora na 30 biračkih mjesta, na kojima su izbori ponovljeni.
  • SDA Sandžaka poziva Evropsku Uniju, Savjet Evrope, OEBS i druge relevantne međunarodne institucije da ne priznaju ove izbore i traže raspisivanje novih izbora, na kojima bi svim učesnicima bilo omogućeno da kontrolišu izborni proces.
  • Predsjedništvo je ovlastilo Izvršni odbor Stranke da svim bošnjačkim strankama uputi prijedlog Sporazuma o udruživanju izbornih rezultata i zajedničkom djelovanju radi postizanja ciljeva od opšteg značaja za sve građane Sandžaka.

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker