SDA Sandžaka – Mora se postaviti jasna razlika između čestitog srpskog naroda i velikosrpske ideologije

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Izvršni odbor Stranke demokratske akcije Sandžaka razmatrao je danas okolnosti vanrednog stanja uvedenog zbog pandemije virusa Korona.

Untitled 156

{module Oglas 2019 – U članku 1}

Na današnjem sastanku Izvršni odbor Stranke je naložio nadležnom Resoru sa sigurnost da uspostavi stalno dežurstvo na svim nivoima političkog organizovanja i da u skladu sa propisima Svetske zdravstvene organizacije vrši edukaciju građana o zaštiti i sprečavanju širenja virusa Korona, kao i pomoć građanima u tumačenju mjera vanrednog stanja.

SDA Sandžaka zahtjeva da se najkraćem mogućem roku imenuje koordinaciono tijelo civilne zaštite u skladu sa Odlukom skupštine grada i opština, te da predsjednici opština i gradonačelnik imenuju kompetentna lica sa maksimalnim ovlašćenjima za realizaciju ove odluke usklađenih sa mjerama vanrednog stanja.

{module Oglas 2019 – U članku 0}

Izvršni odbor je donio odluku da svo stručno medicinsko osoblje i timovi Stranke, prvenstveno članovi odbora za sigurnost od zaraza, budu na usluzi građanima, da pružaju savjete i pomoć na principu solidarnosti, samozaštite i uzajamne zaštite posebno kada se radi o starim i bespomoćnim licima.

Podsjećamo da je SDA Sandžaka u najteže vrijeme organizovanog državnog terora u vrijeme Slobodana Miloševića nad Bošnjacima Sandžaka uspjela da sačuva mir i međunarodnu toleranciju i harmoniju u Sandžaku kao izrazito multinacionalnoj sredini.

Bošnjaci poštuju srpski narod, a u velikosrpskoj ideologiji vide dokazanu objektivnu opasnost po biološki opstanak i političku egzistenciju. S tim u vezi mora se postaviti jasna razlika između čestitog srpskog naroda i velikosrpske ideologije.

Izvršni odbor Stranke očekuje da predsjednik R.Srbije Aleksandar Vučić ipak ispuni neke od naših zahtjeva koje mu je predočio Generalni sekretar Stranke.

{module Oglas 2019 – U članku 2}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.