Sastanku u BNV odazvali se SPP i SDA Sandžaka, SDP se nije odazvala pozivu

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Predsednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) Jasmina Curić razmatrala je danas sa predstavnicima Stranke pravde i pomirenja (SPP) i Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka na odvojenim sastancima načine udruživanja izbornih rezultata i zajedničkog delovanje bošnjačkih stranaka u republičkom parlamentu i lokalnim skupštinama u cilju opšteg značaja za sve građane Sandžaka.

bnv spp

{module Oglas 1 – 2020}

Pozivu BNV nisu se odazvali predstavnici Sandžačke demokratske partije (SDP) i Demokratske partije Sandžaka (DPS) iz Prijepolja.

Curićeva je nakon sastanaka novinarima rekla da je cilj formiranje bošnjačkog bloka, zajedničkog bošnjačkog poslaničkog kluba i stabilne bošnjačke skupštine većine u sandžačkim opštinama i gradovima.

„Nadam se da će ovaj sastanak doprineti boljoj međupartijskoj komunikaciji na udruživanju, a BNV se stavlja na raspolaganje da pomaže na tom putu. Na strankama je da predlažu način zajedničkog delovanja i da se dogovaraju oko pojedinosti. SDA Sandžaka je iznela predlog sporazuma zajedničkog delovanja bošnjačkih partija, što ocenjujemo kao dobar korak i neka to bude polazište budućih zajedničkih dogovora“, rekla je Curićeva.

Predsednik SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin ocenio je da su u cilju opšteg interesa za Sandžak bošnjačke partije u obavezi da ujedine svoje izborne rezultate.

{module Oglas 0 – 2020}

bnv sda

„Građanima Sandžaka najveću štetu nanose političke stranke koje samostalno koriste svoje izborne rezultate”, rekao je Ugljanin.

Iz SPP je saopšteno da su oni tokom sastanka ukazali na neminovnost okupljanja oko principa od opšeg značaja za Sandžak i bošnjački narod, kao i na neophodno utvrđivanje platforme kojom bi se baziralo zajedničko delovanje u cilju rešavanja ustavnog položaja Bošnjaka, statusa Sandžaka, obnove jedinstva Islamske zajednice, te ostvarivanja pretpostavke normalnog ekonomskog, socijalnog i infrastrukturalnog razvoja ove regije.

{module Oglas 2 – 2020}

„Očekujemo da ovu platformu predloži BNV, a u slučaju da se to prepusti strankama logično je da predlagač te platforme bude SPP, jer smo na proteklim izborima osvojili najveći broj poslaničkih mandata u Narodnoj skupštini Srbije, kao i najveći broj odborničkih mandata u lokalnim skupštinama na području Sandžaka. Spremni smo da razgovaramo i o formiranju lokalnih organa vlasti gde ćemo pored pomenutih principa insistirati na načelu beskompromisnog obračuna sa korupcijom, kriminalom i strogoj zabrani da pojedinci koji su proteklih godina sudelovali u korupcijskim radnjama ne mogu učestvovati u bilo kom obliku vlasti”, saopšteno je iz ove partije.

BNV je prošlog meseca poslalo dopis bošnjačkim političkim strankama u Sandžaku da se na osnovu ostvarenih izbornih rezultata udruže i formiraju zajednički bošnjački blok, da obrazuju bošnjački poslanički klub u Skupštini Srbije, kao i stabilne bošnjačke skupštinske većine u sandžačkim gradovima i opštinama.

(Radio stoplus)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.