Saopštenje SPP-a nakon sastanka u BNV-u: Pozdravljamo inicijativu, potrebno utvrditi platformu

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Visoka delegacija Stranke pravde i pomirenja učestvovala je u razgovorima sa predsjednicom Bošnjačkog nacionalnog vijeća na temu zajedničkog djelovanja bošnjačkih stranaka u Sandžaku radi ostvarivanja nacionalnih i sandžačkih ciljeva.

spp bnv

{module Oglas 1 – 2020}

Tom prilikom predstavnici SPP-a su pozdravili ovu inicijativu ukazujući na neminovnost okupljanja oko principa od općeg značaja za Sandžak i bošnjački narod.

U tom cilju, neophodno je utvrditi platformu koja bi primarno definirala te principe na kojima bi se baziralo zajedničko djelovanje u cilju rješavanja ustavnog položaja Bošnjaka, statusa Sandžaka, obnove jedinstva Islamske zajednice, te ostvarivanja pretpostavke normalnog ekonomskog, socijalnog i infrastrukturalnog razvoja Sandžaka.

{module Oglas 0 – 2020}

Očekujemo da ovu platformu predloži Bošnjačko nacionalno vijeće, a u slučaju da se to prepusti strankama logično je da predlagač te platforme bude Stranka pravde i pomirenja koja je na proteklim izborima osvojila najveći broj poslaničkih mandata u Narodnoj skupštini Republike Srbije, kao i najveći broj odborničkih mandata u lokalnim skupštinama na području Sandžaka.

Spremni smo razgovarati i o formiranju lokalnih organa vlasti gdje ćemo pored pomenutih principa insistirati na načelu beskompromisnog obračuna sa korupcijom, kriminalom i strogoj zabrani da pojedinci koji su proteklih godina sudjelovali u korupcijskim radnjama ne mogu učestvovati u bilo kom obliku vlasti.

Ovaj stav SPP-a predstavlja kontinuitet politike koji ova stranka vodi od njenog osnivanja a javnosti je poznato da smo nekoliko mjeseci prije izbora pozvali na formiranje zajedničke bošnjačke liste u Sandžaku na svim nivoima.

Informativna služba

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex