Rahić : Moji Bošnjaci, otvorite konačno oči i otrijeznite se – Radikal dlaku mijenja, ali ćud nikada

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Jednom radikal – cijeli život radikal ili radikal dlaku mijenja ali ćud nikada

dfg4564

Vučić čestitao Handkeu

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je, povodom svečanog uručenja Nobelove nagrade za književnost, uputio čestitku austrijskom piscu Peteru Handkeu.

{module Oglas 2019 – U članku 1}

“Poštovani prijatelјu, Primite moje iskrene čestitke. Kao laureat Nobelove nagrade upisali ste se među besmrtne. Ova nagrada jeste nagrada za Vaš izuzetan književni rad, za Vaše znanje i stvaralaštvo, ali isto tako i za neprikosnovene moralne odlike, za hrabrost i dostojanstvo, kojima se borite za svoje ideale vrhunskog intelektualca.
Srbija Vas smatra za istinskog prijatelјa i, biću slobodan da kažem, Vašu Nobelovu nagradu doživlјavamo kao da je dobio neko od nas. Sada, uz Ivu Andrića, slavimo još jednog našeg Nobelovca.
Nadam se, dragi prijatelјu, Vašoj skoroj poseti Srbiji”, navodi se u čestitki predsjednika Vučića.

Aco Srbine, Aco Srbine…

Moji Bošnjaci, otvorite konačno oči i otrijeznite se. Radikal dlaku mijenja, ali ćud nikada.

{module Oglas 2019 – U članku 0}

Peteru Handkeu je u Štokholmu svečano uručena Nobelova nagrada za književnost. U centru Štokholma se održavaju protesti protiv dodjele Nobelove nagrade ovom moralno iskompromitovanom i kontraverznom austrijskom književniku koji je javno iznosio podršku ratnim zločinima i ratnim zločincima i negirao genocid u Srebrenici i druge zločine u BiH.
Ovo je najveće devalviranje Nobelove nagrade u čitavoj historiji njenog dodjeljivanja. Alfred Nobel se nakon ovakve odluke od muke prevrće u grobu i stidi kome je dodjeljena. Jer ovakva odluka je moralno dno.

S druge strane, Ivo Andrić (inače vanbračni sin travničkog bega i hrvatske seoske djevojke iz Doca kod Travnika) je 1961. godine dobio Nobelovu nagradu za književnost za roman “Na Drini ćuprija” u kojem je uz evidentni prezir prema muslimanima prikazao Bošnjake u najcrnjem i potpuno iskrivljenom svijetlu, i tom nagradom, u tom trenutku, autoru jednog takvog horor romana, trebalo je naći opravdanje za strašne i masovne zločine koje su Francuzi tih godina činili prema muslimanima u Alžiru.

{module Oglas 2019 – U članku 2}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex