Predata lista ”Akademik Muamer Zukorlić – Samo pravo – SPP – DPM” za parlamentarne izbore

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Predstavnici liste “Akademik Muamer Zukorlić – Samo pravo – Stranka pravde i pomirenja – Demokratska partija Makedonaca” upravo je predala Republičkoj izbornoj komisiji svu potrebnu dokumentaciju za učešće na parlamentarnim izborima.

NC1 1645

{module Oglas 2019 – U članku 1}

“Ovo je naša lista koju ćemo zastupati na predstojećim izborima, nastale kao produkt dosadašnjeg angažmana i rada SPP-a i onoga što je Demokratska partija Makedonaca prepoznala a to je da smo se mi do sada zalagali, naročito naš predsjednik Stranke, za ukupno poboljšanje kolektivnih i individualnih prava pripadnika manjinskih naroda i slijedom toga nastao je koalicioni sporazum.

Slijedom toga večeras RIK-u predajemo svu potrebnu dokumentaciju, očekujemo da ova lista bude proglašena u rekordnom roku jer smo zaista sve što je bilo neophodno i potrebno za predaju dokumentacije uspjeli da prikupimo i evo večeras ovdje u RIK-u da predamo. Naša kampanja će se zasnivati na poboljšanju svih prava svih građana Republike Srbije, naročito pripadnika manjinskih naroda, nacionalnih manjina, ma gdje živjeli, ma gdje se nalazili i ma kojoj nacionalnoj zajednici pripadali.

Ono što smo do sada radili i što je postalo brend političke partije SPP-a u prethodnom periodu jeste zalaganje za sveukupno poboljšanje svega onoga što čini život građana Republike Srbije, jedna konkretna i korektna politika, autentična, autohtona, originalna na ovim prostorima, politika realnosti i politika koja zahtjeva od svakog od nas angažman da se sva prava koja su nam do sada zagarantirana Ustavom i Zakonima, da se implementiraju i da poboljšamo sve one zakonske regulative koje su u manjku u odnosu na sve ono što predstavljaju evropski standardi i što predstavljaju najznačajnije norme kada su u pitanju prava svakog građanina ali i kada su u pitanju prava manjinskih i većinskih naroda. Nadamo se najvećim mogućim rezultatima na predstojećim izborima, očekujemo da će ovu političku priču prepoznati svi građani RS-a a naročito pripadnici manjinskih naroda.”

{module Oglas 2019 – U članku 0}

NC1 1677

Narodni poslanik SPP-a dr. Jahja Fehratović pozvao sve one koji osjećaju da su im potrebni pravda, da im je potrebno pomirenje, da im je potrebna realnost političke scene, da podrže izbornu listu “Akademik Muamer Zukorlić – Samo pravo – Stranka pravde i pomirenja – Demokratska partija Makedonaca” na predstojećim parlamentarnim izborima.

{module Oglas 2019 – U članku 2}

NC1 1680

“Time nas obavezuju da se borimo za sve ono što jeste njihov nacionalni identitet , što jesu njihova individualna i kolektivna prava, što jeste jedna politika poboljšanja ekonomskih prilika, uvjeta života, politika regionalne ravnomjernosti i politika u kojoj ćemo svi biti građani prvoga reda, gdje neće imati onih koji su prvoga reda i oni koji su drugoga reda, u kojoj neće biti manje vidljivih grupa građana već ćemo svi biti jednaki kako to Zakon i Ustav ove države propisuje.”

(Sana)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.